Európa legfenntarthatóbb légitársasága lett a Wizz Air

Európa legfenntarthatóbb légitársasága lett a Wizz Air

A Wizz Air kiérdemelte a legfenntarthatóbb európai légitársaság címet a Sustainalytics besorolása alapján.

A Sustainalytics strukturált, objektív és átlátható módszertan alapján értékeli a vállalatok képességét a kockázatok mérséklésével és a lehetőségek kihasználásával kapcsolatban. A kockázati besorolás azt mutatja, egy vállalat mennyire kezeli proaktívan az üzleti tevékenysége szempontjából lényeges környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdéseket.

A Wizz Air az elmúlt évben jelentősen javított fenntarthatósági besorolásán, melynek köszönhetően az európai légitársaságok közül a legjobb minősítést kapta.

De nem csak ez az elismerés bizonyítja a Wizz Air fenntarthatósággal kapcsolatban tett tudatos törekvéseinek eredményét: a légitársaság a versenytársai közül a legalacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkezik a kontinensen (utaskilométerre számítva), és a döntéseknek köszönhetően pénzügyileg is stabil tudott maradni az elmúlt 24 hónap során. Emellett 30 vadonatúj repülőgéppel bővítette modern flottáját, és a légitársaságok között els��ként állította vissza pilótái és légi személyzete számára a világjárvány előtti fizetéseket, miközben 1000 fő számára új munkahelyet is teremtett.

A 18 új bázis megnyitása és a több mint 300 új útvonal bevezetése szintén azt bizonyítja, hogy a Wizz Air üzleti tevékenysége fenntartható és sikeres, ami támogatja a légitársaságot abban, hogy az évtized végére megháromszorozza méretét és 20 000 alkalmazottal, valamint 500 repülőgéppel rendelkezzen.

A Sustainalytics szakmai teljesítménnyel kapcsolatos felmérése ugyancsak mélyreható elemzést biztosít a vállalat ESG erősségeiről és gyengeségeiről versenytársaihoz és az iparági tendenciához képest.

Büszkék vagyunk, hogy újabb területen lehetünk piacvezetők, ez a rangos elismerés ugyanis alátámasztja a Wizz Air fenntarthatósági erőfeszítéseit – nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója

A legfenntarthatóbb európai légitársaságnak járó elismerés tovább erősíti a lépéseink fontosságát, és motivációt szolgáltat nekünk abban, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítsunk légitársaságunk folyamatos fejlesztésére. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi kollégámnak, akik fáradhatatlanul dolgoznak minden nap azon, hogy a Wizz Air legyen Európa legjobb légitársasága. Elkötelezettek vagyunk, hogy 2022-ben és a jövőben is példamutatóan vezessük az iparágat – fűzte hozzá.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...