A legbiztonságosabb légitársaságok között van a Wizz Air

A legbiztonságosabb légitársaságok között van a Wizz Air

Eseménydús napja volt a vállalatnak, ismét egy rangos listára került fel, ugyanakkor részvényeinek célárát csökkentették.

Jó hírt kapott a Wizz Air légitársaság, 2022-ben is a 10 legbiztonságosabb diszkont légitársaság közé került az AirlineRatings toplistáján. Az AirlineRatings.com a világ egyetlen olyan biztonsági, termék- és koronavírus szempontból is minősítő ügynöksége, amely 385 menetrend szerinti járatokat üzemeltető vállalatot felügyel.

A minősítési rendszer számos tényezőt vesz figyelembe a légiközlekedést irányító testületek, vezető szövetségek, valamint a légitársaságok saját biztonsági adataival kapcsolatos vizsgálatok során. A társaság több kategóriában, egytől hétig osztályozza a szolgáltatókat, a Wizz Air a biztonság tekintetében 2022-ben is a legjobb, hétcsillagos besorolást érte el.

A kitűnő eredményt a Wizz az elmúlt két év eseménybejegyzései, az elmúlt öt év baleseti statisztikái, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által végzett vizsgálatok eredményei, az EU tiltólistái és a flotta átlagos életkora alapján érdemelte ki.

Szeptember 1-jétől növekednek a pótdíjösszegek a fővárosi közösségi közlekedésben, hogy bérlet- vagy jegyvásárlás helyett senkinek se érje meg inkább bliccelni. A BKK azonban nemcsak ezzel ösztönöz az utazási feltételek betartására.

Ősziesen hulló sárga falevelek és kiégett mezők csúfítják el a nyári tájat Európa-szerte. A klímaválság okozta aszály nem kíméli szomszédainkat sem. Az osztrák főváros mégsem aggódik a vízellátás miatt.