A legbiztonságosabb légitársaságok között van a Wizz Air

A legbiztonságosabb légitársaságok között van a Wizz Air

Eseménydús napja volt a vállalatnak, ismét egy rangos listára került fel, ugyanakkor részvényeinek célárát csökkentették.

Jó hírt kapott a Wizz Air légitársaság, 2022-ben is a 10 legbiztonságosabb diszkont légitársaság közé került az AirlineRatings toplistáján. Az AirlineRatings.com a világ egyetlen olyan biztonsági, termék- és koronavírus szempontból is minősítő ügynöksége, amely 385 menetrend szerinti járatokat üzemeltető vállalatot felügyel.

A minősítési rendszer számos tényezőt vesz figyelembe a légiközlekedést irányító testületek, vezető szövetségek, valamint a légitársaságok saját biztonsági adataival kapcsolatos vizsgálatok során. A társaság több kategóriában, egytől hétig osztályozza a szolgáltatókat, a Wizz Air a biztonság tekintetében 2022-ben is a legjobb, hétcsillagos besorolást érte el.

A kitűnő eredményt a Wizz az elmúlt két év eseménybejegyzései, az elmúlt öt év baleseti statisztikái, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által végzett vizsgálatok eredményei, az EU tiltólistái és a flotta átlagos életkora alapján érdemelte ki.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.