Jó helyre kerül az élesztővel összegyűjtött adomány

Jó helyre kerül az élesztővel összegyűjtött adomány

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Élelmiszerbank és az Ökumenikus Segélyszervezet kapja idén a Budafoki élesztő karácsonyi adományát.

A Budafoki élesztő gyártója, a Lesaffre Magyarország Kft. „A gondoskodás otthon kezdődik!” jótékonysági felhívása számos pékséget megmozgatott. Sokan örömmel csatlakoztak és készítettek a rászoruló családok számára bejgliből és egyéb karácsonyi süteményekből álló ajándékcsomagot. A kezdeményezéshez kapcsolódó kódfeltöltős játékban részt vevő vásárlók szavazatai alapján pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Élelmiszerbank és Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a hátrányos helyzetű családokhoz a finomságokat.

A karitatív akcióhoz csatlakozó partnerpékségek között sok ismert sütödét találunk: Aranycipó Kft., Nimbus Trade Kft., Friss Sütőipari és Kereskedelmi Kft., Kaposmérői Kenyérgyár és Cukrászüzem, Laskodi Kézműves Pékség, Centrál Park Sütöde, Pedró Pékség, László és Szász Kft., Bedő Pékség, Alba-Kenyér Sütőipari Zrt., illetve a 7 Kenyér Manufaktúra Kft. A pékségek szívesen csatlakoztak a Budafoki élesztő jótékonysági akciójához, hogy azok asztalára is ünnepi desszert kerülhessen, akiknek különben nem jutna erre.

A „Gondoskodj egy rászoruló család karácsonyáról is” nyereményjátékban 1700-an vettek részt és töltötték fel az 5 darab 50 grammos Budafoki élesztő megvásárlását igazoló AP kódot az eleszto.hu weboldalra. A játékosok között 5 darab 100 ezer forintos Media Markt utalvány is gazdára talált, amelyek szabadon felhasználhatók az üzletlánc áruházaiban és webshopjában bármilyen elektronikai eszköz vásárlására.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.