Magnus Carlsen megvédte világbajnoki címét

Magnus Carlsen megvédte világbajnoki címét

Magnus Carlsen a dubaji sakkvilágbajnoki döntőben pénteken negyedszer is legyőzte Jan Nyepomnyascsijt, ezzel ő maradt a sakkvilág trónján.

A norvég Magnus Carlsen a világbajnoki finálé tizenegyedik paritjában hét döntetlen mellett immár a negyedik győzelmét szerezte meg orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij ellen, amivel behozhatatlan előnyre tett szert, és 7,5-3,5 arányban megnyerte a párharcot.

Carlsen 2013 óta ül a sakkvilág trónján, ahova az indiai Viswanathan Anand legyőzése után került. Immár negyedszer sikerült címet védenie, 2014-ben Viswanathan Anandot, 2016-ben az orosz Szergej Karjakint, 2018-ban pedig az amerikai Fabio Caruanát győzte le. A norvég nagymester rapidsakkban és villámsakkban is címvédő.

Április 20-án és 21-én rendezik meg az idei Telekom Vivicittá kétnapos futófesztivált Budapesten. A 39. kiírás legnépszerűbb távja ezúttal is a félmaraton, de bármelyik korosztály találhat magának kihívást. Az élményhez pedig a mesterséges intelligencia is igyekszik hozzájárulni.

Az új kiadvány részletes, érdekes és ismeretterjesztő formában mutatja be a Magyarországon jelenleg előforduló, természetvédelmi, horgászati vagy gazdasági szempontból jelentős halfajokat.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.