Magnus Carlsen megvédte világbajnoki címét

Magnus Carlsen megvédte világbajnoki címét

Magnus Carlsen a dubaji sakkvilágbajnoki döntőben pénteken negyedszer is legyőzte Jan Nyepomnyascsijt, ezzel ő maradt a sakkvilág trónján.

A norvég Magnus Carlsen a világbajnoki finálé tizenegyedik paritjában hét döntetlen mellett immár a negyedik győzelmét szerezte meg orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij ellen, amivel behozhatatlan előnyre tett szert, és 7,5-3,5 arányban megnyerte a párharcot.

Carlsen 2013 óta ül a sakkvilág trónján, ahova az indiai Viswanathan Anand legyőzése után került. Immár negyedszer sikerült címet védenie, 2014-ben Viswanathan Anandot, 2016-ben az orosz Szergej Karjakint, 2018-ban pedig az amerikai Fabio Caruanát győzte le. A norvég nagymester rapidsakkban és villámsakkban is címvédő.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.