Erre kell figyelni az ünnepek alatti, és a rendkívüli munkanapi banki ügyintézésnél

Erre kell figyelni az ünnepek alatti, és a rendkívüli munkanapi banki ügyintézésnél

A december 11-i rendkívüli munkanapra a hazai bankok meglehetősen különböző nyitvatartással készülnek, lesz olyan pénzintézet, amelynek fiókjai ki sem nyitnak.

A karácsony előtti időszak nem csak a bevásárlásokról, hanem az ünnep miatti munkanap áthelyezésekről szól, hiszen december 24-e nem számít hivatalos ünnepnek. Ennek köszönhetően ezt a napot idén december 11-én szombaton kell majd ledolgozni. De milyen munkarendben várják ezen a napon a bankok ügyfeleiket? – ezt a témát járta körül a money.hu elemzése.
 
A portál körképe alapján a december 11-i munkanapon:

  • A CIB Bank és Commerzbank is bankszünnapot tart, ezért ezen a napon a pénzintézetek fiókjai zárva tartanak majd.
  • Az Erste a Takarékbank és az UniCredit Bank fiókjai december 11-én a rendes pénteki nyitvatartás szerint tartanak nyitva.
  • A Raiffeisen és a Sberbank ugyanakkor 14 órakor zárja a fiókjait.
  • Az OTP Banknál szintén pénteki nyitvatartás és 17 órai zárás lesz, ám a pénteken egyébként tovább nyitva tartó egys��gek – pl. az üzletközpontokban lévő kirendeltségek – ezen a szombaton csak 17 óráig lesznek nyitva.
  • A Cofidis rendes nyitvatartással, délután 16:30-ig várja az ügyfeleit december 11-én a személyes ügyfélszolgálaton. Ugyanakkor a telefonos ügyfélszolgálat 18 óra helyett csak 16:30-ig fogadja az ügyfelek telefonjait, s video azonosítással is csak fél ötig intézhetjük ügyeinket, a sima hétköznapokon megszokott 19 óra helyett.

A karácsony előtti időszakban a money.hu által megkérdezett bankok egyike sem tervez meghosszabbított nyitvatartást. A bevásárlóközpontokban lévő bankfiókok amúgy is eltérő nyitvatartással működnek – hívták fel a figyelmet a Raiffeisennél. A K&H-nál hangsúlyozták, hogy az Árkádban és Allee-ban található K&H ügyfélpontok – ahogy eddig is - az ünnep előtt is minden szombaton az ügyfelek rendelkezésre állnak 13 óráig. Az OTP-nél jelenleg is hosszabb nyitvatartással üzemelnek a plázákban található fiókok, ezen felül ők sem terveznek meghosszabbított ügyfélfogadást.

A Cofidis december 23-án csak délután 14 óráig tartja nyitva személyes ügyfélszolgálatát és ettől a naptól kezdve január 3-ig a munkanapokon is csökkentett üzemidőben dolgoznak: a személyes, telefonos és a videós ügyfélszolgálaton egységesen 16:30-ig lehet keresni a pénzintézetet.

December 31-én a bankok zöme (Erste, K&H, OTP, Sberbank, Takarékbank, Raiffeisen és az UniCredit) déli 12 óráig tartja majd nyitva a fiókjait. A CIB fiókok viszont 13 óráig lesznek nyitva, ez alól a Budapest III. Flórián téri fiók lesz kivétel, miután ott a helyi sajátosságok miatt 12 órakor zárni kell – jelezték a money.hu kérdésére a CIB-nél. A Cofidis ugyanakkor december 31-én délután 2 óráig lesz nyitva mind a személyes, mind a telefonos és a videós ügyintézésre.
 
2022. január 3-án a hazai pénzintézetek újra normál hétfői nyitvatartással várják az ügyfeleiket. A bankok internetes felületei és bankkártya helpdesk szolgáltatásai természetesen a karácsonyi és az újévi időszakban is 7/24 órában működnek majd.

Április 20-án és 21-én rendezik meg az idei Telekom Vivicittá kétnapos futófesztivált Budapesten. A 39. kiírás legnépszerűbb távja ezúttal is a félmaraton, de bármelyik korosztály találhat magának kihívást. Az élményhez pedig a mesterséges intelligencia is igyekszik hozzájárulni.

Az új kiadvány részletes, érdekes és ismeretterjesztő formában mutatja be a Magyarországon jelenleg előforduló, természetvédelmi, horgászati vagy gazdasági szempontból jelentős halfajokat.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.