A MagNet Bank szerződést írt alá a Sopron Bank felvásárlására

A MagNet Bank szerződést írt alá a Sopron Bank felvásárlására

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t. A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100 százalékos leányvállalatává válik.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: „A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.

A 100 százalékig magyar magántulajdonban lévő MagNet Bank az elmúlt 25 évben mindvégig nyereségesen működött a hazai piacon, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén is, mára több mint 50 ezer ügyfelet szolgál ki.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.