A könyvheti sikerből a PABooks is kivette a részét

A könyvheti sikerből a PABooks is kivette a részét

A korábbi évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődés kísérte a szeptember 2-án megnyitott 92. Ünnepi Könyvhét első napját. A könyvszerető közönség megtöltötte élettel az eseménynek helyet adó fővárosi Vörösmarty teret és a Duna-korzót. Bőven jutott kíváncsi olvasó-vásárló a Pallas Athéné Könyvkiadó standjához is.

Ahogyan azt Cseh Katinka, a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) igazgatója elmondta, érezhető volt az öröm, hogy a pandémia okozta egy év kihagyás után – igaz, nem a szokásos nyárelőn, de most is ragyogó időben – újra személyesen találkozhatnak a könyvszakma képviselői, a szerzők és az olvasók. Ez az öröm és a könyvek iránti ünnepi érdeklődés a PABooks standjánál is tapasztalható – tette hozzá.

Igazán jó viszontlátni a rendezvényeinkről és a könyvesboltunkból jól ismert törzsvásárlóinkat, és megtapasztalni az ünnepi forgatag érdeklődését is! Érdekes számunkra, hogy eladási toplistánkat a könyvheti első napi vásárlások is visszaigazolták: a legnépszerűbbnek az ázsiai emberek tradícióit, történelmét, kultúráját, gondolkodás- és viselkedésmódját bemutató három kötetünk bizonyult: A kínai észjárás; A japán észjárás és A koreai észjárás – fűzte hozzá Cseh Katinka.

Szólt arról is, hogy a geopolitika, a közgazdaságtan, a menedzsment és a fenntartható fejlődés tématerületein megjelent könyvújdonságaik is megtalálhatók a 21. számú pavilonukban. Gondoltak az egészen fiatal olvasóikra is: nekik is ajánlják „a nigériai Harry Potter”-ként emlegetett első fantasy regényüket, a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt szóló Akata boszorkányt, Nnedi Okorafor művét. Az Ünnepi Könyvhét ideje alatt 10-től 19 óráig várják az érdeklődőket a Vörösmarty téren!

Április 20-án és 21-én rendezik meg az idei Telekom Vivicittá kétnapos futófesztivált Budapesten. A 39. kiírás legnépszerűbb távja ezúttal is a félmaraton, de bármelyik korosztály találhat magának kihívást. Az élményhez pedig a mesterséges intelligencia is igyekszik hozzájárulni.

Az új kiadvány részletes, érdekes és ismeretterjesztő formában mutatja be a Magyarországon jelenleg előforduló, természetvédelmi, horgászati vagy gazdasági szempontból jelentős halfajokat.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.