Folytatja globális terjeszkedését a FlixBus

Folytatja globális terjeszkedését a FlixBus

A gyorsan növekvő tech-mobilitási cég 2021 második felében piacra lépést tervez Oroszországban és Brazíliában is. A vállalat egy idén nyáron bejelentett 650 millió dolláros befektetést felhasználva meglévő és új piacokon is további növekedést tervez.

A FlixBus 2020 nyarán indította el szolgáltatását a balti államokban, most pedig tovább terjeszkedik keleti irányba. A vállalat oroszországi piacra lépésének első szakaszában nemzetközi összeköttetéseket indít. Az első útvonal Szentpétervárt, Velikij Novgordot és Tallint köti össze, szeptember 3-tól válik elérhetővé az utasoknak. Július közepén már egy belföldi útvonalat is tesztelt a FlixBus Oroszországban, ami most szintén az ajánlat részévé válik.

A mobilitási cég 2021-ben egy újabb kontinensen, Dél-Amerikában is piacra lépést tervez, zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára viszi. A FlixBus lehet az egyik első olyan globális szereplő, amelyik Brazíliában egyszerű, megfizethető és kényelmes buszos szolgáltatást nyújt majd az ország buszpiacának megnyitását követően. A vállalat először a legnagyobb városok – például Rio de Janeiro és Sao Paulo – összekötését tervezi, ezután pedig szeretne tovább terjeszkedni és országszerte elérhető hálózatot létrehozni.

2021 júniusában a FlixBus anyacége, a FlixMobility bejelentette frissen lezárt befektetési körét, aminek keretében több mint 650 millió dollárt szerzett. Ezt az összeget a cég a FlixBus és FlixTrain meglévő és új piacokon történő terjeszkedésére fordítja majd, egy jelentős rész a globális növekedést hivatott támogatni.

Világszerte, minden országban látunk lehetőséget megfizethető és fenntartható mobilitási megoldásaink számára. Különösen a feltörekvő országokban, mint Brazília vagy Törökország – ahol 2019 óta vagyunk jelen – az emberek mobilitása gyorsan nő. Annak érdekében, hogy a növekvő igényeiket fenntartható módon elégítsék ki, fontos, hogy közösségi közlekedési módok vonzó hálózatát alakítsuk ki. Mivel a távolsági busz az egyik legklímabarátabb utazási mód, a nagyobb kínálat jelentősen hozzájárul az közlekedés fenntarthatóbbá tételéhez – fejtette ki André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.