Már az áruházak kasszáinál is oltanak Bécsben

Már az áruházak kasszáinál is oltanak Bécsben

Bécs Városa újabb oltási akciót indított. A REWE-csoporttal való megállapodás értelmében augusztus 25-től a bécsiek már a Billa, Billa Plus és Penny áruházakban való bevásárlás alkalmával is beoltathatják magukat koronavírus ellen.

Az oltóhajó, az oltóbusz, az oltóvillamos és a stephansdomi oltókampány után itt a legújabb bécsi akció: a vásárlás közbeni oltás. Az osztrák főváros és a REWE-csoport együttműködésének köszönhetően 2021. augusztus 25-től a bécsiek a Billa, Billa Plus és Penny áruházaknál is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát. Az ideiglenes "oltókonténerek" a Billa Plus áruházak bejáratánál, a Penny áruházak a belső terében, illetve a Billa parkolójában lesznek felállítva. Mint megszokott, előzetes jelentkezés nem szükséges, a vásárlók így akár helyben, spontán is dönthetnek. Az oltás mindenki számára ingyenes, és természetesen vásárolni sem kötelező hozzá. Helyszínenként naponta körülbelül 150 embert tudnak beoltani. Akik megkapták a vakcinát, köszönetképpen egy gyömbéres-almás gyümölcslevet, vagy egy energiaitalt kapnak ajándékba.

Mint ismeretes, Bécs nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minél többen legyenek beoltva még a negyedik hullám előtt, ezt pedig úgy igyekeznek elérni, hogy ők viszik az oltást az emberekhez. Eddig 64 000 bécsi élt az időpont nélküli oltás lehetőségével.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.