Örmény győzelemmel ért véget a női sakk Európa-bajnokság

Örmény győzelemmel ért véget a női sakk Európa-bajnokság

Az örmény Elina Denielian sikerével zárult a romániai Iasi városában augusztus 8 és 21 között megrendezett női egyéni sakk Európa-bajnokság. A kontinenstorna két magyar résztvevője a középmezőnyben végzett.

Személyes részvétel mellet Iasi volt a házigazdája a 2021-es női egyéni sakk Európa-bajnokságnak. A Romániában megtartott 11 fordulós seregszemlén az örmény Elina Danielian diadalmaskodott, 7 győzelemmel és 4 remivel, összesen 9 pontot szerezve. A dobogóra a 8,5 pontos ukrán Julia Osmak és a 8 pontot szerző lengyel Oliwia Kiolbasa állhatott fel.

A kontinensviadalon két versenyző képviselte a Magyarországot. Hoang Thanh Trang 6,5 pontot (5 győzelem, 3 remi, 3 vereség) szerezve a 35. helyen végzett. Havanecz Bianka pedig 5,5 pontot (3 győzelem, 5 remi, 3 vereség) gyűjtve 63. lett a 117 sakkozót számláló mezőnyben. Mindkét versenyző tagja a FIDE 2. Online Olimpiájára készülő magyar válogatottnak, amely szeptember 8-án a kezdi meg szereplését a top divízióban.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.