Örmény győzelemmel ért véget a női sakk Európa-bajnokság

Örmény győzelemmel ért véget a női sakk Európa-bajnokság

Az örmény Elina Denielian sikerével zárult a romániai Iasi városában augusztus 8 és 21 között megrendezett női egyéni sakk Európa-bajnokság. A kontinenstorna két magyar résztvevője a középmezőnyben végzett.

Személyes részvétel mellet Iasi volt a házigazdája a 2021-es női egyéni sakk Európa-bajnokságnak. A Romániában megtartott 11 fordulós seregszemlén az örmény Elina Danielian diadalmaskodott, 7 győzelemmel és 4 remivel, összesen 9 pontot szerezve. A dobogóra a 8,5 pontos ukrán Julia Osmak és a 8 pontot szerző lengyel Oliwia Kiolbasa állhatott fel.

A kontinensviadalon két versenyző képviselte a Magyarországot. Hoang Thanh Trang 6,5 pontot (5 győzelem, 3 remi, 3 vereség) szerezve a 35. helyen végzett. Havanecz Bianka pedig 5,5 pontot (3 győzelem, 5 remi, 3 vereség) gyűjtve 63. lett a 117 sakkozót számláló mezőnyben. Mindkét versenyző tagja a FIDE 2. Online Olimpiájára készülő magyar válogatottnak, amely szeptember 8-án a kezdi meg szereplését a top divízióban.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.