Élsportolók bevonásával szerveznek gyűjtést a koronavírus árváinak

Élsportolók bevonásával szerveznek gyűjtést a koronavírus árváinak

Olimpiai bajnok úszók és gyorskorcsolyázók, válogatott labdarúgó, Euroliga játékos kosárlabdázó, ATP 50-es teniszez�� és világbajnok gyorsaságimotor versenyző is dedikálta a SportTech Hungary Program kiadványát, amellyel Regőczi István a Koronavírus Árváiért Alapítványának segítenek a kezdeményezés résztvevői. A Startup Campus bocsájtja jótékonysági árverésre a dokumentumot, ami Vincze Ottó, a program igazgatója által kerül átadásra.

A Startup Campus jótékonysági árverésre bocsájtja a SportTech Hungary Program kiadványát, melyből a befolyó összeget Regőczi István a Koronavírus Árváiért Alapítványának ajánlja fel a cég. A programban részt vevő hét nagykövet, a labdarúgó Dzsudzsák Balázs, a teniszező Fucsovics Márton, a kosárlabdázó Hanga Ádám, a paraúszó Illés Fanni, a rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang , illetve a motorversenyző Talmácsi Gábor, valamint két sportdiplomáciai képviselő, Kovács Ágnes és Gyurta Dániel is dedikálta a dokumentumot. Az aukció augusztus 18-án vette kezdetét és szeptember 8-án ér véget.

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással jött létre azért, hogy a magyar sporttechnológiai vállalkozások exporttevékenységét ösztönözze és új karrierutakat nyisson meg a világszinten is sikeres sportolók számára. A program támogatja a hazai technológiai fejlesztések, innovációk, valamint a magyar sportközösség és a magyar külképviseleti hálózatok együttműködését.

,,A SportTech Hungary Programnak a sportfókuszú vállalkozások azonosítása mellett nagyon fontos része, hogy Magyarország kiváló sportolóit együttműködő partnerként vonja be az innovációk támogatásába. Az ületi eredmények, sikerek mellett a közösség építés és társadalmi felelőségvállalás kiemelten fontos számunkra, így nem is volt kérdés, hogy az összes résztvevő cég, szervezet és sportoló is a kezdeményezés mellé áll” – ismertette Vincze Ottó, a SportTech Hungary Program igazgatója.

A sportolók mellett a program öt innovatív portfóliócégének képviselői és a partnerszervezetek megbízottjai is aláírták a kiadványt, melyet a program vezetője, Vincze Ottó fog átadni személyesen. Az árverés az Extreme Digital-eMAG Kft. támogatásával digitálisan zajlik, a Vatera oldalán érhető el.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.