Saját márkás papucsot, tornazsákot és fürdőruhát is árul a Bécsi Közlekedési Vállalat

Saját márkás papucsot, tornazsákot és fürdőruhát is árul a Bécsi Közlekedési Vállalat

Megújúlt a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien rajongóknak szóló ajándéktárgy-kínálata. Színes iskolai felszerelés, a nyári kikapcsolódás kötelező kellékei és az örök kedvenc, a papucs is megtalálhatóak az online shopban és a Közlekedési Múzeum ajándékboltjában.

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien rajongói már évek óta hazavihetik kedvenc járműveiket, vagy éppen a bécsi metróhálózatot modellek, játékok, könyvek formájában vagy egyéb kiegészítők mintájaként. A nagy érkelődésre való tekintettel most új ajándéktárgyakkal bővült a kínálat.

Járműkedvelő iskolásoknak például a közlekedési hálózat színes térképével díszített úgynevezett Schultütét (ebben az óriástölcsérben kapják az elsősök az iskolakezdéshez szükséges felszerelést, ajándékokkal és némi édességgel kiegészítve), irattartó mappát, tolltartót vásárolhatnak a szüleik. Újdonság az A5-ös jegyzetfüzet, a járműves matricák és etikettek, és a lemosható papírból és műanyag felhasználása nélkül készült kártyatartó is.

Nyaraláshoz a Wiener Linien szintén térképes dizájnnal ellátott törölközőt, legyezőt, vízhatlan táskát és újrahasznosított műanyagból készült napszemüveget kínál, a visszafogottabb minta kedvelői ezen kívül elegáns kék-fehér fürdőruhát és fürdőnadrágot is választhatnak. Az ezekhez remekül passzoló nagy kedvenc, a Wiener Linien színeiben pompázó piros-fehér strandpapucs megújult külsővel és egy pamut tárolózsákkal tér vissza.

A teljesség igénye nélkül találhatunk még itt vonatos vászontáskát, térképes maszkot, fényvisszaverős ruhadarabokat, lego-járműveket, étkészletet, és villamosos karácsonyfadíszt is. Az ajándékokat a Közlekedési Múzeum boltjában vagy online, a Wiener Linien honlapján lehet megvásárolni.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.