Házhoz rendelhető Fiat 500 Hybridekkel és MINI Cabriókkal bővült a Share Now

Házhoz rendelhető Fiat 500 Hybridekkel és MINI Cabriókkal bővült a Share Now

Idén nyáron a Share Now Fiat 500 Hybridekkel és MINI Cabriókkal bővíti a flottáját, melyeket az ügyfelek akár házhoz is rendelhetnek. A szolgáltató célja, hogy minél több Budapesten és környékén élő számára tegye elérhetővé a fenntartható autós mobilitást, és kínálatában mindenki megtalálja azt az autótípust, amely az ő igényeinek leginkább megfelel.

A járványügyi korlátozások ellenére a Share Now 2020-ban megduplázta árbevételét az előző évhez képest. Bár a korlátozások miatt hosszú hónapokra visszaesett a kereslet, a cég tovább folytatta hosszú távú növekedési terveinek megvalósítását Magyarországon. A járvány harmadik hullámának végetértével pedig közel 100 új autóval és szolgáltatásainak fejlesztésével erősíti jelenlétét Budapesten és környékén.

Idén nyáron 60 darab Fiat 500 Hybriddel és 35 darab MINI Cabrióval bővül a Share Now flottája, így összesen 360 autóval Budapest második legnagyobb carsharing szolgáltatójává lép elő. Az új hibrid modellek manuális váltóval és - a többi benzinmotoros Share Now autóhoz hasonlóan – országos autópályamatricával kerülnek forgalomba, a Share Now Pass előfizetéssel rendelkező felhasználók pedig mindössze 60 forint/perctől vehetik igénybe őket. A Share Now az egyetlen hazai autómegosztó szolgáltató, amelynek cabriók is szerepelnek a kínálatában. Az új automata váltós, head up display-es MINI Cabriókkal városszerte már összesen 50 lenyitható tetejű autó válik elérhetővé Budapesten.

A 2020-as év a vírus ellenére is bebizonyította, hogy valódi igény van az autómegosztásra a lakosság és a vállalatok körében egyaránt. Egyre több a tudatos carsharing felhasználó, akik akár napi szinten kombinálják az autómegosztást más közlekedési módokkal, elsősorban a tömegközlekedéssel; legyen szó néhány perces városi vagy akár több napos országos utakról” – részletezte Buday Bence, a Share Now ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „2021. áprilisa óta a Share Now eddig példátlan, ugrásszerű igénynövekedést tapasztal a lakossági és vállalati felhasználók részéről is, ami előrevetíti az autómegosztás állandó és erős jelenlétét Budapest közlekedésében. Az a célunk, hogy a Főváros támogatásával még közelebb kerüljünk egy élhetőbb, zöldebb városkép kialakításához, ahol mindenki számára elérhető az autós közlekedés amikor szüksége van rá, mégsem parkolnak autók ezrei kihasználatlanul az utcákon.”

Emellett a folyamatos fejlesztések eredményeként elérhetővé vált az előfoglalás is 1-től 5 napos bérlésekhez, amellyel a bevezető időszakban a Share Now Pass ügyfelek házhoz rendelhetik az általuk választott kategóriájú járművet a zónán belül. A felhasználók a kiválasztott autóra legalább 72 órával az igénybevétel előtt adhatják le a rendeléseiket az applikáción keresztül.

Azokat a visszajelzéseket kaptuk, hogy az ügyfeleink egy része szeretné tervezhetőbbé tenni a Share Now megosztott autóinak használatát. Vagyis biztosnak lenni abban, hogy a kívánt időben biztosan lesz a közelükben megfelelő autó a családi kiránduláshoz vagy az üzleti útjukhoz. Ma már szinte bármit házhoz tudunk rendelni online, de autóra eddig még nem volt lehetőség. Mostantól viszont a Share Now applikációban ezt is egyszerűen megtehetik a felhasználók” – zárta mondandóját Buday Bence.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.