Itt a nyár, itt a lazítás, megindul az ország

Itt a nyár, itt a lazítás, megindul az ország

Minden jel arra mutat, hogy idén nyáron erős lesz a belföldi idegenforgalmi szezon, a Magyar Turisztikai Ügynökség néhány héttel ezelőtt közölt adatai szerint május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. A jelenleg éppen csillapodó járványhelyzet azonban továbbra is okozhat meglepetéseket az utazások során, de érdemes felkészülni a tipikus vakációs megbetegedésekre és sportbalesetekre, vagy éppen a közúti koccanásokra is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleménye szerint a nyári hónapokra lefoglalt vendégéjszakák száma már eléri a 4,5 milliót: a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások mintegy 89 százaléka, a Balatonnál pedig akár ki is lehet tenni a megtelt táblát. Akkor sem dőlhetünk azonban hátra, ha sikerült elcsípnünk a tökéletes szállást a nagy rohamban, hiszen a nyaralás számtalan váratlan meglepetést tartogathat – és nem mindegyik kellemes.

Az Európai Utazási Biztosító (EUB), Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója és a Europ Assistance (EA), a világ egyik legjelentősebb asszisztencia-szolgáltató cége most először egy közös termékkel, a Relax SOS belföldi szabadidő biztosítással gondoskodik arról, hogy a világjárvány nehéz hónapjai után ránk váró vakáció valóban gondtalan lehessen.

Az EUB tapasztalatai szerint a pandémia miatt sokkal tudatosabbak és körültekintőbbek lettek a magyar turisták, már nem csupán a külföldi, hanem a belföldi utazások alkalmával is. A korábbi évek bejelentései alapján várhatóan idén is a tipikus vakációs megbetegedések lesznek a legjellemzőbbek, így például a napszúrás, a gyomorrontás és a légúti panaszok, valamint a balesetekből származó csonttörések és más sérülések. Az ezekhez kapcsolódó betegszállítási, utazási és egyéb költségeket is fedezi az új szabadidő biztosítási csomag, miközben a járványhelyzetből adódó kihívásokra is megoldást kínál: a sürgősségi Covid-tesztelés megszervezése szükség esetén azonnal az ügyfelek rendelkezésére áll az ország bármely pontján.

Közel 25 éve foglalkozunk speciálisan az utasbiztosításokkal, így alaposan megismertük a magyarok utazási szokásait, problémáit, igényeit. Az elmúlt évben különösen hozzászoktak az emberek, hogy kérdéseikre azonnal választ kapnak a digitális eszközöknek köszönhetően, így fontosnak tartottuk, hogy ezt a lehetőséget a Relax SOS belföldi utasbiztosítás is tartalmazza. A Teledoktor vonal 0-24-ben el��rhető, ha az ügyfélnek orvosi konzultációra van szüksége, vagy a számára ismeretlen városban keresi a legközelebbi patikát – ismertette Lengyel Márk, az EUB elnök-vezérigazgatója.

A balesetbiztosítás és az egészségügyi asszisztencia mellett érdemes gondolnunk csomagjaink, műszaki cikkeink vagy éppen okmányaink biztosítására is, illetve készülni az olyan kellemetlen helyzetekre, mint a közúti koccanás vagy váratlanul lerobbant autó, a vakáció során kipróbált vízi- vagy extrém sportok során bekövetkezett balesetek, de sajnos az is előfordulhat, hogy az üdülést megszakítva hamarabb haza kell térnünk valamilyen rendkívüli körülmény miatt. Sokan pedig éppen azért nem tudnak nyugodtan kikapcsolódni, mert a távolból is az otthon maradt családtagok és ingatlanuk épsége miatt aggódnak – a Relax SOS szabadidő biztosítás ezért egy speciális otthoni vészelhárítási elemet is kínál az ügyfeleknek.

Ha a lakásban egy váratlan meghibásodás, például csőtörés vagy elektromos zárlat miatt sürgős javításra van szükség, a Europ Assistance megtalálja és odaküldi a megfelelő szakembert, a biztosítás pedig fedezi a felmerülő költségeket a szerződésben szereplő összeg erejéig. Az utasbiztosítások piacán ez merőben új megközelítés, és nagyon örülünk az EUB-vel való együttműködésnek, mert így olyan komplex utasbiztosítási termék jött létre, mely valóban megteremti a biztos hátteret a nyaralók jól megérdemelt, nyugodt pihenésének – hangsúlyozza Kalmár László, a Europ Assistance Magyarország ügyvezető igazgatója.

A borítókép forrása: Tóth Marcell / GazMag

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.