Egyre vonzóbb célponttá válik Pécs

Egyre vonzóbb célponttá válik Pécs

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) és Pécs Város Önkormányzata közös projektet indít annak érdekében, hogy a város vonzó befektetési helyszínné váljon és minél több üzleti szolgáltató központnak adhasson otthont a jövőben.

A projekt célja a vidék fejlődésének támogatása és Pécs népszerűsítése az új befektetők, leendő szolgáltatóközpontok és az üzleti folyamatok kiszervezésével foglalkozó szolgáltatók számára, annak érdekében, hogy új irodák és leányvállalatok jöhessenek létre a régióban.

A pécsi projekt az első ilyen együttműködés a HOA számára, melyet a tervek szerint az itteni tapasztalatokra építve több hasonló követ majd országosan. A szakmai szervezet a pécsi önkormányzattal közösen átfogó felmérést, auditot készít a város lehetőségeiről, adottságairól, melynek eredményeire alapozva hozzák meg azokat az infrastrukturális vagy éppen oktatást érintő városigazgatási döntéseket, melyek alapul szolgálnak majd a befektetőket vonzó környezet megvalósulásának.

A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködés lehetővé teszi, hogy a szolgáltató szektor a fővároson kívül is megvethesse a lábát, és az oktatás és az infrastruktúra összehangolt fejlesztésével Pécset is feltegye a szolgáltató szektor befektetőinek térképére. A közös projekt olyan páratlan szakmai együttműködést tesz lehetővé, melynek eredményeképpen a magyar gazdaság zászlóshajójaként is emlegetett üzleti szolgáltatások iparág tovább erősödhet a régióban, ezzel hozzájárulhat további új befektetések vonzásához és új munkahelyek megteremtéséhez” – emelte ki Slomska Monika, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) elnöke.

A pécsi önkormányzat kiemelt törekvése, hogy munkahelyeket teremtsen a városban. Fontos célunk, hogy olyan cégeket tudjunk Pécsre csábítani, amelyek képesek a Pécsi Tudományegyetemről kikerülő, magasan képzett és nyelveket beszélő fiataloknak munkát adni. Ezzel vonzó perspektívát tudunk kínálni a számukra, és mindazoknak, akik szeretnének be- vagy visszaköltözni Pécsre. A HOA tapasztalata, szakértelme és hálózati kapcsolatrendszere segítséget nyújt számunkra abban, hogy nagy múltú és gazdag tradíciókkal rendelkező városunkban fenntartható, modern és innovatív munkahelyeket hozhassunk létre” – fogalmazta meg Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.