Vállalatok fogtak össze a 100 százalékban megújuló energiáért

Vállalatok fogtak össze a 100 százalékban megújuló energiáért

A debreceni üzemet is működtető Vitesco Technologies egy több száz vállalatot megmozgató nemzetközi közösséghez csatlakozva kötelezi el magát a megújuló energia mellett. A meghajtástechnológiákkal és elektromobilitással foglalkozó vállalat új székháza már a tervezéstől karbonsemleges, összes kibocsátásukat pedig 90 százalékkal csökkentették az elmúlt egy évben.

A Continentalból való kiválásával a korszerű meghajtástechnológiák és elektromobilitási megoldások világszerte piacvezető beszállítójaként működő Vitesco Technologies immáron önálló tagja a 100 százalékos megújulóenergia-használatért létrejött RE100 szövetségnek. Az RE100 egy több mint 300, a száz százalékban megújuló elektromosság mellett elkötelezett tagvállalatot számláló nemzetközi kezdeményezés.

A DIRECTION 2030 stratégiánk részeként mi, a Vitesco Technologies-nál a klímasemleges gyártás elérésére törekszünk 2030-ig” – fejtette ki Hans-Jürgen Braun, a Vitesco Technologies operációs vezetője. „Tagságunk az RE100 szövetségben ebben kiemelt jelentőségű. Termelőüzemeink 2020 óta világszerte 100 százalékban megújuló energiaforrásokból származó áramot használnak. Ez önmagában lehetővé tette számunkra, hogy 2020 óta 90%-kal csökkentsük gyártásunk közvetlen és közvetett szén-dioxid kibocsátását” – hangsúlyozta.

A zöldenergiára való váltás szén-dioxid-mentesítési erőfeszítéseink egyik fontos mérföldköve átfogó környezeti stratégiánk és fenntarthatósági programunk részeként” – tette hozzá Christoph Seifert, a Vitesco Technologies környezetvédelmi vezetője. „A Vitesco Technologies teljesen klímasemleges gyártása érdekében tett következő lépéseink között lesz az energiahatékonyságunk növelése, illetve üzemeink és napenergia-rendszerünk ehhez kapcsolódó tanúsítása is. Újonnan megvalósított projektjeinket, mint a jövőbeli regensburgi székházunkat, már a kezdetektől karbonsemlegesnek tervezzük. A fosszilisüzemanyag-szükségletünket a lehető legalacsonyabb szintre szorítjuk vissza, és azt is teljes egészében kompenzálni fogjuk” – részletezte.

Sam Kimmins, az RE100 és a Klímacsoport vezetője úgy fogalmazott: „Örömmel üdvözlöm a Vitesco Technologiest az RE100 tagjai között. A száz százalékban megújuló elektromosság melletti elköteleződésével a Vitesco Technologies a világ több mint 300 vezető vállalatához csatlakozik, melyek motorjai a piaci változásnak. Ez azt az erős üzenetet közvetíti, hogy a megújuló elektromosság használata üzletileg is megtérülő, mi másokat is arra ösztönzünk, hogy kövessék ezt a példát.

Az RE100 a világ legbefolyásosabb, a 100 százalékban megújuló energia mellett elkötelezett vállalatait összefogó globális kezdeményezés. A Klímacsoport nemzetközi nonpofit szervezet által vezetett, a CDP-vel partnerségben működő csoport összbevétele meghaladja a 6,6 billió dollárt, és tagjai a legkülönbözőbb szektorokból kerülnek ki. Közösen erős jelzést adhatunk a döntéshozóknak és a befektetőknek a tiszta gazdaságra történő átállás felgyorsítása érdekében.

A borítókép forrása: Vitesco Technologies