A RegioJet újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Brno–Prága útvonalon

A RegioJet újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Brno–Prága útvonalon

A RegioJet Közép-Európa vezető magánkézben lévő vasúttársasága, amely június 13-án újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Brno–Prága útvonalon. A legalacsonyabb jegyárak Budapest–Prága között 16 euróért, míg Budapest–Brno és a Budapest–Bécs távra már 9 euróért megtalálhatóak. A RegioJet ezen vonatai naponta kétszer kötik össze Budapest és Prágát, Bécsen keresztül.

Ezt megelőzően, május 29-én a RegioJet elindította a Prágát, két horvát tengerparti várossal – Splittel és Fiumével – összekötő éjszakai járatait, melyek Magyarországon Győrben és Budapest-Kelenföld állomásokon állnak meg. Több mint 5000-en váltottak már meg jegyeiket Magyarországról ezekre az éjszakai vonatra. A Horvátországba közlekedő vonatok júniusban hetente háromszor, míg júliusban és augusztusban naponta közlekednek.

Radim Jančura, a RegioJet tulajdonosa elmondta: Budapest lesz a RegioJet csomópontja a térségben. Vonataink naponta kétszer közlekednek Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár, Bécs és Prága között; a nyári szezonban pedig éjszakai vonatot indítottunk Prága és az Adriai-tenger kedvelt üdülőhelyei, Fiume, illetve Split között. Utóbbi járatainkat a cseh vendégek mellett a Pozsonyból, Győrből és Budapestről induló utasoknak is ajánljuk, hiszen a lehető legjobb áron kínáljuk a lehető legmagasabb minőséget az utazáshoz.

A nemzetközi utazások mellett a Bécsen keresztül Prágába közlekedő vonataink belföldi utazásra is igénybe vehetőek Budapest-Déli, Budapest-Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomások között.

Jelenleg minden útvonalra foglalhatóak a menetjegyek a RegioJet weboldalán: www.regiojet.com

Budapest és Prága között menetjegyek az alábbiak szerint elérhetőek:

  • Low-cost osztályon 16 eurótól
  • Standard osztályon 20 eurótól
  • Relax osztályon 25 eurótól
  • Business osztályon 35 eurótól

Budapest és Bécs között pedig akár már következő áron is utazhatnak:

  • Low-cost osztályon 9 eurótól
  • Standard osztályon 11 eurótól
  • Relax osztályon 15 eurótól
  • Business osztály 25 eurótól

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, vezeték nélküli internetelérést (WiFi-t), valamint a legfrissebb (cseh és angol nyelvű) napilapokat és folyóiratokat. A június 13-án induló Budapest–Bécs–Brno–Prága útvonalon közlekedő vonatokon négy kocsiosztályon biztosítjuk az utazást: Low-cost, Standard, Relax és Business. A Standard osztályként közlekedő Astra típusú kocsikban lehetőség van az ülésekbe épített kijelzőkön filmnézésre, zenehallgatásra (melyhez a fedélzeten fejhallgatót biztosítunk), valamint további szórakoztató tartalmakkal válhatnak élvezetessé az utazás percei. A Low-cost osztály kivételével valamennyi osztályon minden utasnak frissen főzött Illy kávét és szénsavmentes ásványvíz jár üdvözlőitalként. A Business osztályon utazók ezen felül pezsgőt, narancslevet és édes süteményt is kaphatnak – természetesen az ülőhelyükön felszolgálva.

Az utazás során rendkívül kedvező áron vásárolhatnak további ételeket és italokat a vonatok utasai: fél literes üdítőt és sört hozzávetőlegesen 300 forinttól, az ételkínálatból pedig akár sushit vagy cézár salátát is válaszhatnak, itt az árak 1000 forint körül kezdődnek.

A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság. A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Horvátország területén közlekednek, a vasúti- és autóbuszjáratok együtt éves szinten megközelítőleg 20 millió utast szállítanak. A társaság központja Csehországban, Brno városában található. A cég tulajdonosa Radim Jančura, cseh üzletember, aki korábban többek között az „Év befektetője” díjat is elnyerte.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.