Felkészülten várja a BKK a városligeti Szurkolói Zóna pénteki megnyitását

Felkészülten várja a BKK a városligeti Szurkolói Zóna pénteki megnyitását

Pénteken kezdődnek a budapesti társrendezésű labdarúgó Európa-bajnokság küzdelmei. A BKK többek között járatsűrítéssel, mobil értékesítőhely működtetésével és megerősített utaskoordinátori jelenléttel igyekszik zavartalanná tenni a városligeti Szurkolói Zóna (Fan Zone) látogatóinak szórakozását.

Június 11-én, péntek este 21:00-kor a Törökország–Olaszország csoportmérkőzéssel kezdetét veszi az egy hónapos labdarúgó Európa-bajnokság. A jelentős futballeseményhez kapcsolódóan megnyílik a Városligeti Műjégpályánál a Szurkolói Zóna (Fan Zone), ahol egyszerre legfeljebb 11 ezer focirajongó és kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket.

A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit, és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár. A Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető a közösségi közlekedés használatával, továbbá gyalog vagy kerékpárral közlekedve is. A Szurkolói Zónához nem tartozik gépjárműparkoló, ezért érdemes az autót otthon hagyni.

A BKK forgalmi intézkedések bevezetésével segíti a szurkolók eljutását. Az M1-es földalatti minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. A csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz meccsnapjain (június 26-tól) hosszabbítás vagy tizenegyespárbaj esetén a földalatti ugyancsak a lefújáshoz igazodva jár. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

A jegy- és bérletvásárlást a BKK a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja: az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel majd, amely meccsnapokon 15 és 23 óra között tart nyitva. Emellett az M1-es metró Hősök tere megállójánál két, rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel, ahol a jelenlévő munkatársaink készséggel segítenek a vásárlásban vagy tájékozódásban. A legközelebb eső értékesítési pontot térképes felületünkön érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

A BKK szorosan együttműködve partnereivel, az FKF Nonprofit Zrt.-vel és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) fontosnak tartja, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt is biztosítsa a Hősök tere, a Puskás Aréna, valamint a kiemelt helyszíneken a közösségi közlekedési megállók környezetének rendjét és tisztaságát, ennek köszönhetően pedig fokozza a kikapcsolódni vágyók komfort- és biztonságérzetét.

Tizenegy város, köztük Budapest ad otthont a június 11. és július 11. között rendezendő labdarúgó Európa-bajnokságnak. A Puskás Arénában négy mérkőzést játszanak, június 15-én a Magyarország–Portugália, június 19-én a Magyarország–Franciaország, június 23-án a Portugália–Franciaország csoportmeccset, június 27-én pedig egy nyolcaddöntőt. A stadiont a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet megközelíteni, a Puskás Aréna ugyanis a rendezvény ideje alatt nem biztosít parkolási lehetőséget, továbbá a létesítmény környezetében útlezárásokra kell számítani. Ezek jelentős hatással lehetnek Kelet-Pest közlekedésére és az ott lakókra is. Ezért aki csak tudja, jó előre tervezze meg az utazását, fokozottan figyelje az utastájékoztatókat, s ha teheti, mérkőzésnapokon utazása során kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét, illetve a környező nyomvonalakat. A nyári futballtorna változást hoz a fővárosban közlekedők életébe, ezért a részletekről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.