Fogjunk szúnyogot – kérik a kutatók

Fogjunk szúnyogot – kérik a kutatók

Az Ökológiai Kutatóközpont és a Pécsi Tudományegyetem közös projektet indított korábban, melyben a lakosság segítségét kérik az inváziós csípőszúnyogok feltérképezéséhez.

Az alábbi linken elérhető videó bemutatja a projektet, és azt, hogyan tudják segíteni a civil lakosok a szakemberek munkáját. További részletek, információk, és folyamatosan frissülő eredmények a www.szunyogmonitor.hu weboldalon olvashatóak. Az adatbeküldéshez használt Mosquito Alert mobil applikáció magyar nyelven is letölthető ingyen a www.mosquitoalert.com oldalról, vagy az Appstore/GooglePlay áruházakból.

Az UnivPécs.com-nak korábban már nyilatkozott a projektről dr. Kurucz Kornélia, a PTE Természettudományi Kar adjunktusa, egyúttal a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja.

A borítókép forrása: Csortos Szabolcs / UnivPécs
Hirdetés

Átvenné a Budapesten bezáró posták többségét a világ egyik legnagyobb független postai és üzleti szolgáltatási hálózata. A Mail Boxes Etc. szerint ez jó lehetőség lehet mindkét vállalat számára a piaci pozíciójuk erősítésére, miközben az érintett hivatalok közszolgálati státusza továbbra is biztosított lenne.

Magyarországon évente 8-10 ezer embert diagnosztizálnak tüdőrákkal. A tüdődaganatoknál az egyik fő kezelési lehetőséget a kemoterápia jelenti, azonban eddig nem volt arra módszer, hogy megállapítsák, az egyes betegeknek melyik szer a leghatékonyabb. Mostanáig.

Az utasok visszatérésével párhuzamosan fokozatosan bővül a Budapest Airport hosszú távú járathálózata is; Dél-Korea nemzeti légitársasága, a Korean Air a téli menetrendben heti két közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között.