Fogjunk szúnyogot – kérik a kutatók

Fogjunk szúnyogot – kérik a kutatók

Az Ökológiai Kutatóközpont és a Pécsi Tudományegyetem közös projektet indított korábban, melyben a lakosság segítségét kérik az inváziós csípőszúnyogok feltérképezéséhez.

Az alábbi linken elérhető videó bemutatja a projektet, és azt, hogyan tudják segíteni a civil lakosok a szakemberek munkáját. További részletek, információk, és folyamatosan frissülő eredmények a www.szunyogmonitor.hu weboldalon olvashatóak. Az adatbeküldéshez használt Mosquito Alert mobil applikáció magyar nyelven is letölthető ingyen a www.mosquitoalert.com oldalról, vagy az Appstore/GooglePlay áruházakból.

Az UnivPécs.com-nak korábban már nyilatkozott a projektről dr. Kurucz Kornélia, a PTE Természettudományi Kar adjunktusa, egyúttal a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának a tagja.

A borítókép forrása: Csortos Szabolcs / UnivPécs

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.