A PABooks legújabb könyvmegjelenései 17.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 17.

Bár a járvány kezd visszaszorulni, a Pallas Athéné Könyvkiadó könyvbemutatói továbbra is az online térben zajlana. Az elmúlt hetekben két újabb könyvük jelent meg, az egyik a csapatmunka hasznosságát, és szervezeti szinten is sikeressé tételét tárja az olvasó elé, a másik pedig azt mutatja be, hogyan válhatunk morálisan és erkölcsi értelemben is jó emberré.

Scott Tannenbaum – Eduardo Salas: Sikeres csapatok – A csapathatékonyság hét összetevője

A csapatmunkát célzó vizsgálatok egyre inkább előtérbe kerülnek, fejlődésük pedig egyre gyorsabb ütemre vált. Scott Tannenbaum és Eduardo Salas szervezeti pszichológusok könyve azt mutatja meg számunkra, hogy ezt az elméleti tudást alkalmazva hogyan válhatunk mi magunk is elismert csapatvezetővé, együttműködő taggá, támogató szenior vezetővé vagy akár befolyásos tanácsadóvá. Céljuk az érdemi segítségnyújtás a csapatban dolgozóknak, hogy megalapozott információkon és gazdag tapasztalatokon nyugvó döntéseket hozhassanak. Az új viselkedési minták eredményeképp kialakuló pozitív hatások garantáltan nem maradnak el – ígérik.

Gary Cox: Hogyan legyünk jók?

Gary Cox  könyve előremutató, humorral fűszerezett és szórakoztató olvasmány, ugyanakkor filozófiai mélységig hatoló kötet arról, hogy napjainkban milyen tényezők mentén értékelhetjük magunkat morálisan jónak, vagyis kellően racionálisnak, elfogadónak és tiszteletteljesnek.

A neves filozófiaprofesszor a filozófiai felfedezőút megkezdésekor nyilvánvalóvá teszi: ahhoz, hogy erkölcsi értelemben véve valóban jók legyünk, tudásunkat a gyakorlatba is át kell ültetnünk. Ezek a készségek pedig csak megfelelő gyakorlás útján érik el a valódi létezés szintjét, csak ezáltal tudnak fejlődni, és így kerülhető el az is, hogy később visszafejlődjenek.

A borítókép forrása: GazMag

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.