A 25 éves MagNet Bank 25 millió forintot adományoz

A 25 éves MagNet Bank 25 millió forintot adományoz

A MagNet Bank tizenegyedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeknek adományozhassanak a bank profitjából. A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2021-ben, a Bank 25 éves jubileumi kiegészítő támogatásának köszönhetően, összesen 25 millió forint ajánlható fel a nonprofit szervezetek javára.

A MagNet évről évre értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez. Az ügyfelek ez utóbbi 10 százalékáról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.

A KAP 2010. évi indulása óta eltelt időszakban eddig összesen 312 millió forintot osztott szét a MagNet Bank 745 társadalmi projekt javára.

Az idei 25 millió forintos összegről több mint 40.000 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. A rendelkezési időszak 2021. május 17-én kezdődik és hat héten át tart, az ügyfelek pedig a szervezeteknek a COVID 19 járványhelyzet okozta speciális szakmai kihívások megoldásában segíthetnek.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „Egy ilyen nehéz évet követően, mint a 2020-as esztendő volt, kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a figyelem azokra a szervezetekre irányuljon, melyek minden eszközt megragadtak ahhoz, hogy társadalomjobbító és környezetvédő munkájukat a kihívások ellenére is fenntarthatóan tudják végezni. Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy a támogatások elosztásáról szóló döntést az ügyfelek kezébe adjuk, és a közösségre bízzuk, hogy elsősorban kiket szeretnének a Bank pénzével támogatni. Minden egyes forint, ami az ügyfelek döntésén keresztül összeadódik, hatással lesz a végeredményre, a támogatás volumenére, így minden ügyfelünket arra biztatjuk, hogy a legkisebb részről is rendelkezzen, hiszen ezek a döntések összeadódnak, és igazi, mérhető támogatássá válnak a közösségen keresztül.

A Közösségi Bank ügyfelei Netbankon, személyesen, telefonon keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. A KAP program oldalán pedig tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A támogatható szervezeteket a Bank pályázati úton, civil szakértők segítségével választja be a programba, ezzel is biztosítva azt, hogy az ügyfelek a legjobb szervezetek, legjobb projektjei közül választhassanak szívüknek kedves ügyet.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.