Covid Safe tanúsítvány jár a higiéniai feltételek megvalósításáért

Covid Safe tanúsítvány jár a higiéniai feltételek megvalósításáért

A koronavírus-járvány időszakának még koránt sincs vége, ugyanakkor május elejétől a szabadidősport fellélegezhetett, hiszen lehetőséget kaptak többek között a sportközpontok, uszodák, squash klubok, hogy fogadják a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket.

Tehát a hobbisportolók újra mozoghatnak, és esélyük van behozni a több mint egy éves lemaradásukat. A zárt térben történő sportolás engedélyezése alig indult el, de az AYCM és a Humánpolitika.com Egyesület közös kutatásából kiderült, hogy a 3115 megkérdezettb��l 18 százalék az, aki még mindig nagyon fél a közösségben való edzéstől, 16 százalék + 21 százalék pedig tart a nem szabadtéren történő edzéstől. Összességében 55 százalék az a réteg, aki még a védettségi igazolvány meglétének feltétele mellett is bizonytalan közönségnek számít.

Az AYCM kampányt indított azzal a céllal, hogy a reprezentatív mintából mért felnőtt lakosság több mint felénél növeljük a biztonságérzetet, és igyekezzünk elérni azt, hogy a számára kedvelt sportközpontba teljes meggyőződéssel térjen vissza, ezáltal növelve a zárt térben lévő termekben edző közönség létszámát, forgalmát!

Kérdőíves kérdéssor alapján a létesítmények számot tudnak adni róla, hogy milyen biztonsági intézkedéseket valósítanak meg centrumaikban a vírus megelőzése érdekében. Megfelelő alkalmasság esetén az All You Can Move hitelesíti és COVID SAFE hellyé nyilvánítja azon Partnereket, akik megfelelnek az előírásnak. Eszerint a mérő szerint tudnak sportolási helyszínt választani az érdeklődők, akik számára kiemelt fontosságú és elsődleges szempont az, hogy kellően szellőztetett helyen, megfelelően fertőtlenített környezetben, a távolságtartás betartása mellett kívánnak edzeni!

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.