Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre az Otthon Centrum

Sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre az Otthon Centrum

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében 2,9 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt az Otthon Centrum. A húsz éve alapított cég az idén először élt a kötvényprogram nyújtotta lehetőséggel.

Az Otthon Centrum április 15-én megtartott aukcióján tíz éves futamidejű, fix kamatozású, 2,62 százalékos hozamú kötvényeket hozott forgalomba. A 2031. április 19-én lejáró kötvénycsomagra – amelynek névértéke 2,9 milliárd forint – összesen 5 milliárd forint névértéken nyújtottak be ajánlatot a Budapesti Értékt��zsdén tartott elektronikus aukción résztvevő befektetők.

Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója az aukción tapasztaltakra reagálva elmondta, hogy sikeresnek értékelik a cég kötvénykibocsátását, hiszen a meghirdetett kötvénymennyiséghez képest számottevően több ajánlat érkezett. A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy a kötvénykibocsátás a vállalat további, dinamikus fejlődésének nyit utat, melynek köszönhetően erősödhet vezető szerepe a piacon, és tőkeerős cégként külföldi akvizíciós tevékenységre, valamint meglévő belső rendszerek szinergiáinak kiépítésére is lehetősége nyílik.

Kosztolánczy György kijelentette, hogy a társaság ingatlan-és hitelközvetítői tevékenysége kiemelkedő és ezt értékelték a befektetők, amikor a 2,9 milliárd forint névértékre 5 milliárd forintért nyújtottak be ajánlatot.

A borítókép forrása: Pixabay

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.