Új kormány alakul Szlovákiában

Új kormány alakul Szlovákiában

A köztársasági elnök kedden elfogadta Igor Matovič kormányfő és teljes kormánya vasárnap benyújtott lemondását.

Zuzana Čaputová szlovák államfő Eduard Hegert (OĽANO) bízta meg az új kormány összeállításával, miután elfogadta Igor Matovič (OĽANO) kormányfő és vele együtt az egész jelenlegi kormány lemondását.

A kormány átalakítása annak a kormányválságnak a következménye, amely a Szputnyik V vakcina vásárlása után tört ki. A koalíción belül már régóta eszkalálódott a feszültség. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását és a miniszterelnök lemondását szorgalmazta. A kormányfőt lemondásra szólította fel az elnök asszony is.

Igor Matovič március 28-án vasárnap jelentette be, hogy a koalíciós válság megoldása érdekében helyet cserélnek Eduard Heger pénzügyminiszterrel. A kormányfő emellett visszavonta a partnereivel szemben támasztott követeléseit is. Heger jelölését mindegyik koalíciós párt elfogadta.

A borítókép forrása: Pixabay

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.