Új kormány alakul Szlovákiában

Új kormány alakul Szlovákiában

A köztársasági elnök kedden elfogadta Igor Matovič kormányfő és teljes kormánya vasárnap benyújtott lemondását.

Zuzana Čaputová szlovák államfő Eduard Hegert (OĽANO) bízta meg az új kormány összeállításával, miután elfogadta Igor Matovič (OĽANO) kormányfő és vele együtt az egész jelenlegi kormány lemondását.

A kormány átalakítása annak a kormányválságnak a következménye, amely a Szputnyik V vakcina vásárlása után tört ki. A koalíción belül már régóta eszkalálódott a feszültség. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását és a miniszterelnök lemondását szorgalmazta. A kormányfőt lemondásra szólította fel az elnök asszony is.

Igor Matovič március 28-án vasárnap jelentette be, hogy a koalíciós válság megoldása érdekében helyet cserélnek Eduard Heger pénzügyminiszterrel. A kormányfő emellett visszavonta a partnereivel szemben támasztott követeléseit is. Heger jelölését mindegyik koalíciós párt elfogadta.

A borítókép forrása: Pixabay

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.