Elismerés a százszoros véradóknak: száz palack ajándék vörösbor a Varga Pincészettől

Elismerés a százszoros véradóknak: száz palack ajándék vörösbor a Varga Pincészettől

A Varga Pincészet már 15 éve együttműködik az Országos Vérellátó Szolgálattal. A pincészet munkatársai közül körülbelül harmincan évente 2-3 alkalommal adnak vért, amivel több száz beteg gyógyulásához járultak már hozzá. Most azonban nem a vérüket, hanem 100 palack Aranymetszés Merlot száraz vörösbort ajánlottak fel az OVSz-nek, a százszoros véradók megajándékozására.

A díszcsomagolásban lévő prémium vörösborokat Varga Máté Péter, a Varga Pincészet  társtulajdonosa és kereskedelmi vezetője adta át az Országos Vérellátó Szolgálatot képviselő Horváth Katalin kommunikációs és marketing igazgatónak. Az átadáson jelen volt Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke is, a sürgősségi vérszállításban részt vevő Vérlovagok önkéntes csapat alapítója, és Sárvári Zsolt vezetéstechnikai instruktor, aki szintén Vérlovag. A felajánlott 100 palack vörösbort a motoros Vérlovagok fogják kiszállítani országszerte a százszoros véradóknak, köszönetképpen. 

Varga Máté Péter így foglalta össze az együttműködés létrejöttét: „Eddig csak a lehetőséget  biztosítottam a pincészet dolgozóinak, hogy helyben adhassanak vért, de tavaly – életemben először – én magam is részt vettem az őszi véradó napunkon. Meglepetésemre már pár napon belül arról értesítettek sms-ben, hogy az általam adott vért felhasználták. Egyrészt felemelő érzés, hogy segíthettem egy számomra ismeretlennek, másrészt elgondolkodtatott, hogy nekem a véradás csak egy óra volt, valakinek pedig az életet jelenthette. Ez egy nagyon erős motiváció, mondhatom, hogy a véradás szívügyemmé vált! Kollégáimmal együtt – akik közül többen is sokszoros véradók – tisztelettel fordulunk azok felé, akik évek óta elhivatottak a segítségnyújtás e formájában. Számunkra öröm, hogy egy palack bor formájában mi is köszönetet mondhatunk életmentő szolgálatukért!” 

A 100 palack Aranymetszés Merlot száraz vörösborral a Varga Pincészet az Országos Vérellátó  Szolgálat munkáját támogatja, és egyben köszönetét fejezi ki a százszoros véradók önzetlen segítségnyújtásáért. A véradás olyan példaértékű társadalmi felelősségvállalásról tesz tanúbizonyságot, amelyet a Varga Pincészet örömmel támogat a jövőben is.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.