A BKK menetrendje is igazodik a járványügyi szigorításokhoz

A BKK menetrendje is igazodik a járványügyi szigorításokhoz

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt Magyarország Kormánya újabb intézkedéseket vezet be március 8-ától, hétfőtől. Ezt figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amelyre várhatóan két lépcsőben kerül sor.

Az elrendelt intézkedések az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárásáról határoztak, ezért a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom. Ezt figyelembe véve a BKK-járatok menetrendje március 10-étől, szerdától változik, a tanszüneti menetrend lép életbe. A megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

Ezek a tanszüneti menetrendek nem minden járat esetében tartalmazzák a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható. Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által csütörtökön bejelentett korlátozásokra.

A BKK Ügyfélközpontok és a BKK jegy- és bérletpénztárak nyitvatartásában nem várható változás, a szokásos időbeosztással üzemelnek. A március 8-tól életbe lépő korlátozó intézkedések szerint be kell zárnia a nem létfontosságú árucikkeket árusító üzleteknek. Ez az intézkedés egyes BKK viszontértékesítő pontokat is érinthet, kérjük, erről jegyvásárlás előtt tájékozódjanak.

A személyes érintkezés elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei éljenek a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és napijegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos. A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról mindent megtudhatnak a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon. Az önökhöz legközelebb eső BKK értékesítési pontot, valamint az automatákat a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon találják meg. A bérletek érvényességi ideje – ellenkező kormányzati vagy fővárosi intézkedésig – most sem változik.

A BKK járatai továbbra is biztonságosak, a vállalat a járvány kezdete óta naponta fertőtleníti a járműveket. Utazáskor kötelező a maszk viselése, és lehetőség szerint a járműveken a megfelelő védőtávolság betartása is!

A borítókép forrása: Nyirő Simon / BKK

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.