További szigorítások jönnek!

További szigorítások jönnek!

A fokozódó járványhelyzet miatt Húsvétig további szigorításokra kerül sor Magyarországon. Az iskolákat és a boltokat is bezárják.

A magyar kormány a héten döntött a járvány harmadik hulláma miatt szükséges új intézkedésekről. Ezek alapján:

– Az óvodákat és az általános iskolákat bezárják április 7-ig. A digitális oktatás részletei hamarosan kidolgozásra kerülnek. (A középiskolák és az egyetemek már teljesen digitális oktatás szerint működnek.)

– Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak.

– Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.

– Az edzőtermeket szintén be kell zárni erre a két hétre, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.

– Minden munkáltatót arra kér a kormány, hogy ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

– A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

– Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. (Szlovákia már a hét eleje óta szigorította a határátkeléseket.)

– A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.