További szigorítások jönnek!

További szigorítások jönnek!

A fokozódó járványhelyzet miatt Húsvétig további szigorításokra kerül sor Magyarországon. Az iskolákat és a boltokat is bezárják.

A magyar kormány a héten döntött a járvány harmadik hulláma miatt szükséges új intézkedésekről. Ezek alapján:

– Az óvodákat és az általános iskolákat bezárják április 7-ig. A digitális oktatás részletei hamarosan kidolgozásra kerülnek. (A középiskolák és az egyetemek már teljesen digitális oktatás szerint működnek.)

– Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak.

– Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.

– Az edzőtermeket szintén be kell zárni erre a két hétre, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.

– Minden munkáltatót arra kér a kormány, hogy ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

– A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

– Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. (Szlovákia már a hét eleje óta szigorította a határátkeléseket.)

– A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

Napjainkban egyre szélesebb vállalati körökben téma a dolgok internete (Internet of Things, azaz IoT). Ez nem csupán egy felkapott trend, a segítségével egy gyártóvállalat ma már lényegesen célirányosabban, olcsóbban, csökkentett állásidővel és kevesebb meghibásodással termelni.

A világon elsőként teljesítette vegyespáros az egyik legkeményebb sarkvidéki kihívást. Vámos Nóra Rakonczay Gáborral 30 nap alatt, 560 kilométeren át, hóban, viharos szélben, átlagosan mínusz 20 fokban, szánjukat maguk után húzva, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tanúbizonyságot téve valósította meg az Eisberg Grönland síexpedíciót.