További szigorítások jönnek!

További szigorítások jönnek!

A fokozódó járványhelyzet miatt Húsvétig további szigorításokra kerül sor Magyarországon. Az iskolákat és a boltokat is bezárják.

A magyar kormány a héten döntött a járvány harmadik hulláma miatt szükséges új intézkedésekről. Ezek alapján:

– Az óvodákat és az általános iskolákat bezárják április 7-ig. A digitális oktatás részletei hamarosan kidolgozásra kerülnek. (A középiskolák és az egyetemek már teljesen digitális oktatás szerint működnek.)

– Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak.

– Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.

– Az edzőtermeket szintén be kell zárni erre a két hétre, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással.

– Minden munkáltatót arra kér a kormány, hogy ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

– A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

– Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. (Szlovákia már a hét eleje óta szigorította a határátkeléseket.)

– A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

Az Air Transport Awards a évről évre díjazza a légi közlekedési iparág legjobb, legsikeresebb szereplőit. A magyar gyökerekkel rendelkező cég is fontos elismerésben részesült.

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.