További szigorítások jönnek!

További szigorítások jönnek!

A fokozódó járványhelyzet miatt Húsvétig további szigorításokra kerül sor Magyarországon. Az iskolákat és a boltokat is bezárják.

A magyar kormány a héten döntött a járvány harmadik hulláma miatt szükséges új intézkedésekről. Ezek alapján: – Az óvodákat és az általános iskolákat bezárják április 7-ig. A digitális oktatás részletei hamarosan kidolgozásra kerülnek. (A középiskolák és az egyetemek már teljesen digitális oktatás szerint működnek.) – Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak. – Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy. – Az edzőtermeket szintén be kell zárni erre a két hétre, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással. – Minden munkáltatót arra kér a kormány, hogy ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét. – A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező. – Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. (Szlovákia már a hét eleje óta szigorította a határátkeléseket.) – A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.