Hatodik alkalommal kerül sor a BÉT Részvényfutam tőzsdejátékra

Hatodik alkalommal kerül sor a BÉT Részvényfutam tőzsdejátékra

Megkezdődött a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében megvalósuló online tőzsdejáték, a BÉT Részvényfutam tavaszi fordulójára. A tőzsdei szimulációs verseny immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A több mint négy héten át tartó játék során a középiskolai diákok, tanáraik és szüleik tehetik próbára a befektetési képességeiket. A verseny végeztével a legjobbak értékes nyereményeket vihetnek haza.

Hétfőtől regisztrálhatnak az érdeklődők az idei BÉT Részvényfutamra, a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány online tőzsdejátékára. A versenyre 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve szüleik és tanáraik jelentkezhetnek. A tőzsdei szimuláció, amelynek keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en elérhető termékekkel, március 1-én veszi kezdetét, és 22 kereskedési napig, március 31-ig tart. A BÉT Részvényfutamot a játékosok a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetik el.

A versenyben résztvevő diákok, tanárok és szüleik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvényével, valós idejű árfolyamok mellett tudnak kereskedni. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal a befektetésre szánt tőkéjüket is növelhetik.

A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján elérhető edukációs anyagok is segítséget nyújtanak a játékosok számára: a Tőzsde ABC, a Pénziránytű Alapítvány befektetői tudatossághoz kapcsolódó diasorai, valamint az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve.

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű jutalomban részesülhetnek a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a három legmagasabb értékű portfóliót elérő diákot, valamint a legmagasabb értékű portfólióval rendelkező tanár és szülő játékost, továbbá minden játékhét végén, az adott héten a legnagyobb portfoliónövekedést elért játékost is díjazza a Tőzsde. A nyeremények között többek Samsung Galaxy táblagép, Samsung Galaxy Watch okosóra, valamint JBL Flip hangszóró is szerepel. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül további, több mint 400 ezer forint összértékű különdíjakat ajánl fel a játék során az iskolahálózatához kapcsolódó, legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb iskolák számára.

Az összesen 22 kereskedési napot felölelő játék a 14 éven felüli, 9-14. osztályos diákokat, valamint szüleiket és tanáraikat szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.