Fairtrade-minősítést kap a Manner nápolyi

Fairtrade-minősítést kap a Manner nápolyi

Az egyik legkedveltebb osztrák édesség, a Manner nápolyi gyártója még 2012-ben határozta el, hogy 2020-ra minden termékéhez kizárólag fenntartható forrásból származó kakaót használ fel. 2021-ben még tovább lép ezen az úton: az összes nápolyi és ostyaszelet Fairtrade minősítést kap. A termékek csomagolásán ezt azonban fokozatosan tüntetik fel, hogy ne kelljen a már meglévő csomagolóanyagot megsemmisíteni.

A Manner családi vállalkozást 1890-ben többek között azért alapították, hogy az akkor még luxusnak számító csokoládét mindenki számára magas minőségben elérhetővé tegyék. A kakaóbab azóta az egyik központi eleme a cég fenntarthatósági stratégiájának. Éppen ezért 2012-ben a Manner kötelezettséget vállalt arra, hogy 2020-ig minden termékénél fokozatosan fenntartható termesztésből származó kakaóra áll át. Következő lépésként, 2021-től minden Manner nápolyi és ostya méltányos kereskedelemből származó – úgynevezett fairtrade – minősítésű kakaóval készül.

A Fairtrade-logó fokozatosan kerül majd fel a termékekre, amikor új csomagolóanyagra állnak át, így ugyanis nem kell megsemmisíteni a már meglévő készleteket. 2021 végére azonban már az összes Manner nápolyin és ostyaszeleten rajta lesz a Fairtrade-logó.  

Nagyon fontos számunkra, hogy azok az emberek, akik a kakaót termesztik a termékeinkhez, méltányos árat kapjanak a munkájukért. A Manner nápolyik és ostyaszeletek átállítása Fairtrade-kakaóra így logikus lépés a számunkra” – fejezte ki örömét Ulf Schöttl, a Manner marketingvezetője.

A cég számára azonban nemcsak a fenntartható beszerzés, hanem a származási ország szociális viszonyai is nagyon fontosak. Így a Manner 2013-ban átvállalta az elefántcsontparti Abobo Gare-ban található SOS-Gyermekfalu egyik házának költségeit és azóta is az osztrák cég fizeti az ott élő család éves kiadásait valamint a gyerekek taníttatásának és ellátásának költségeit.

A borítókép forrása: Manner/Noll

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.