Már az ötödik tesztutca nyílik Bécsben

Már az ötödik tesztutca nyílik Bécsben

Január 30-án újabb tesztállomás nyílik az osztrák fővárosban. A helyszín a 23. kerületi Liesing, az egyik legsűrűbben lakott városrész Bécsben. A "tesztutca" már az ötödik hasonló létesítmény lesz és ahogy az eddigiek, ez is ingyenesen igénybe vehető a bécsiek számára.

Január 30-án, reggel 6 órakor nyitja meg kapuit a legújabb helyszín, ahol Bécs lakói ingyenesen koronavírus-tesztet csináltathatnak. Az ötödik "tesztutca" egy 23. kerületi középiskola területén, az Anton-Baumgartner-Straße-n került kialakításra. A Bécs déli részén található Liesing az egyik legsűrűbben lakott kerület a városban, ezért nagy szükség volt a tesztelőállomás létrehozására. Egyelőre két mintavételi helyszín áll rendelkezésre, ez igény esetén négyre bővíthető. A tesztállomás hétfőtől vasárnapig 6 és 21 óra között fogadja az érkezőket, a teszteléshez előzetesen online kell bejelentkezni.

A procedúra antigén gyorsteszttel történik, pozitív eredmény esetén közvetlenül a helyszínen lehetőség van gargalizálós PCR-tesztet csináltatni. A liesing-i tesztállomást csak tünetmentes páciensek vehetik igénybe, aki tüneteket mutat, máshova kell mennie. A közeljövőben további tesztelőutcák létesítését is tervezi a város, nem utolsó sorban azért, hogy a bécsiek a munkába járásához kötelező heti tesztek elvégzését minél több helyszínen tudják lebonyolítani. Az osztrák fővárosban ugyanis már sok munkáltató kér negatív koronavírus-tesztet.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.