Covid-fedezettel bővíti utasbiztosítását a Wizz Air

Covid-fedezettel bővíti utasbiztosítását a Wizz Air

A Wizz Air bejelentette COVID-19 biztosítási fedezetét, amely ezentúl az utasbiztosítási csomag részét képezi. Az utazni vágyók a wizzair.com oldalon vásárolhatják meg a légitársaság és partnere, a Chubb biztosító társaság által nyújtott biztosítást.

A Wizz Air ügyfelei olyan utasbiztosítást vásárolhatnak, amely már fedezi a koronavírus járvány miatti járattörléseket és a külföldi utazás során felmerülő esetleges orvosi költségeket is. A Wizz Air Utasbiztosítás többek között fedezi, az utas külföldön történő COVID 19 fertőződése miatti egészségügyi költségeket, valamint a meghosszabbított tartózkodás miatti további felmerülő addicionális költségeket (bizonyos összeghatárig).

A konstrukció életbe lét abban az esetben is, hogy valakinek azért kell lemondani az utazást, mert indulás előtt COVID-19 vírussal fertőződött meg. A Wizz Air utasbiztosítása fedezi továbbá az elveszett, ellopott vagy megrongálódott poggyászok, illetve lekésett járatok költségeit is. A biztosítás felhasználási feltételekhez kötött. 

Az utasbiztosítás mellett a Wizz Air egyes országokban egyéni törlési fedezetet is biztosít. Mindkét opció megvásárolható a foglalás során a Wizz Air weboldalán és mobil alkalmazásában, egyirányú és retúrjegyekre egyaránt. A felhasználási feltételek az alábbi linken találhatóak. 

 „A WIZZ-nél elkötelezettek vagyunk az utazási élmény folyamatos fejlesztésében. Akár a foglalási folyamatról, a fedélzeti kiszolgálásról, vagy egyéb szolgáltatásainkról van szó, a lehető legkényelmesebb, és zökkenőmentes utazást tartjuk szem előtt. A bővülő utasbiztosítási csomagunkkal utasaink nyugodtak lehetnek, hiszen a COVID-19 miatti váratlan események ellen is biztosítva lesznek.” – mondta Radó András, a Wizz Air senior kommunikációs menedzsere. 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.