A PABooks legújabb könyvmegjelenései 15.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 15.

Az elmúlt hetekben Pallas Athéné Könyvkiadó két újabb könyve jelent meg. A kreatív gondolkodás készségeit bemutató kötet alkotóként és magánemberként is hasznos tudással vértezi fel az olvasót.

Andrés Solimano: Nagy gazdasági visszaesések a hosszú huszadik században

A közgazdász szerző a „hosszú huszadik század” időszakának pénzügyi és gazdasági válságait, stagnálásait és a recessziók típusainak széles körét vizsgálja. Solimano azokra a tanulságokra fókuszál, amelyek az idő távlatából már jól láthatók, és amelyek a világgazdaság jelenlegi helyzetében is érvényesek lehetnek. Ritkaságként összegyűjtött, széleskörű statisztikái valóságos kincsesbányául szolgálnak a téma iránt általánosan érdeklődőknek és a gazdaságtörténet kutatóinak egyaránt.

Gary Cox: Hogyan legyünk jók?

Gary Cox filozófiaprofesszor műve előremutató, humorral fűszerezett és szórakoztató olvasmány, ugyanakkor filozófiai mélységig hatoló könyv arról, hogy napjainkban milyen tényezők mentén értékelhetjük magunkat morálisan jónak, vagyis kellően racionálisnak, elfogadónak és tiszteletteljesnek. A szerző a filozófiai felfedezőút megkezdésekor nyilvánvalóvá teszi: ahhoz, hogy erkölcsi értelemben véve valóban jók legyünk, tudásunkat a gyakorlatba is át kell ültetnünk. A készségek pedig csak gyakorlás által érik el a valódi létezés szintjét, csak ezáltal fejlődnek, és így kerülhető el az is, hogy visszafejlődjenek.

(A borítókép forrása: GazMag)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.