Mostantól online is igényelhető a Telebusz szolgáltatás

Mostantól online is igényelhető a Telebusz szolgáltatás

Az eddigi telefonos járatigénylés mellett már online is igénybe vehető a Telebusz szolgáltatás: a telebusz.bkk.hu felületen pár kattintással jelezhető az utazási igény a Telebusz járatokra.

A Telebuszok olyan járatok, amelyek előzetes utazási igény bejelentése esetén közlekednek, tehát csak abban az esetben, amikor a járatra utazási igény jelentkezik. A BKK Telebusz szolgáltatásának egyik legfontosabb előnye, hogy utazási igény hiányában az autóbuszok nem terhelik feleslegesen a lakókörnyezetet. A Telebuszok két célt szolgálnak: egyrészt az alaphálózat kiegészítésével, meghosszabbításával elérik a kisebb, külvárosi lakóközösségeket, másrészt a már meglévő vonalakon nem közlekednek fölöslegesen – utasok nélkül – az alacsony forgalmú időszakokban.

A BKK járatai közül jelenleg a 65-ös, a 157-es, a 219-es, a 269-es, a 297-es, a 298-as és a 937-es buszok közlekednek részben vagy egészben telebuszként. A szolgáltatást eddig telefonon vagy személyesen a járművezetőnél jelezve lehetett igénybe venni. A folyamat megkönnyítése érdekében mostantól egy új platformon, a telebusz.bkk.hu weboldalon is lehet utazási igénylést leadni.

A BKK új fejlesztésének számos előnye van, amely a megrendelési folyamatokat és a lemondást is egyszerűbbé teszi:

• Egy gyors regisztrációt követően csupán pár kattintás az igénylés leadása – nincs szükség időigényes telefonhívásokra. 

• A leggyakrabban igényelt útvonalak a „Kedvencek” menüpontba elmenthetők, így az igénylés még gyorsabbá válik.

• Változás esetén az igénylések ugyanilyen egyszerűen módosíthatók vagy le is mondhatók.

• A járatok indulásához figyelmeztető e-mail is beállítható.

Az új fejlesztés mellett természetesen a telefonos igénylési lehetőség is megmarad, a járatigénylés szabályai pedig nem változtak. A járatot az indulás előtt legalább 30 perccel lehet igényelni, lemondásuk pedig az indulás előtt 15 percig lehetséges. 

(A főkép forrása: Budapesti Közlekedési Központ )

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.