Január 11-ig maradnak a jelenlegi járványügyi intézkedések

További egy hónappal meghosszabbítva, 2021. január 11-ig érvényben maradnak a szigorú járványügyi korlátozások Magyarországon. Az erről szóló döntést ma jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök hozzátette, hogy a korlátozások karácsonyi ideiglenes enyhítéséről december 21-ig fognak dönteni.

Az azonban már most is biztosnak tűnik, hogy a szilveszteri és újévi ünneplésre nem lesz lehetőség, ezeken a napokon biztosan a jelenlegi szigorú szabályok lesznek érvényesek.

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió december elején további összesen 150 darab utcai hulladékgyűjtőt helyezett ki a főváros 23 kerületében. A kukák az ünnepek után is az érintett közterületeken maradnak.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.