A PABooks legújabb könyvmegjelenései 13.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 13.

Az elmúlt hetekben Pallas Athéné Könyvkiadó két újabb könyve jelent meg. A vállalati innovációkról és értékteremtésről, valamint az etika és a készségfejlesztés összefüggéseiről szóló kötetek egyaránt hasznos olvasmányok lehetnek a járvány miatti újabb lezárások idejére.

Marco Bertini – Oded Koenigsberg: Mi éri meg a pénzünket?

A szerzőpáros tagjai marketingprofesszorok, akik úgy vélik, a vállalatok ritkán teszik próbára, mit is ajánlanak az ügyfeleiknek. Sokkal inkább annak a másodlagos, taktikai kérdésnek a megszállottjai, hogy mennyit is fizessenek az ügyfelek a termékeikért. A modern digitális technológia élesebb betekintést biztosít abba, hogy a termékek és szolgáltatások valójában mit nyújtanak az ügyfelek számára, és ennek megfelelve a bevételi modellek is átalakulnak. A Mi éri meg a pénzünket? című kötet a kereskedelem jövőjéről és a vállalati működés új alapjairól szól. A könyv rávilágít arra, hogy a mai ügyfelek többé már nem a régi idők árelfogadói, a digitalizáció miatt a vevők számára is kitárult világban már nem elég árakkal, értékekkel is kell versenyezni az ügyfelekért.

Larry R. Churchill: Etika mindenkinek

Az orvosetika-professzor szerző könyve egy felfedezőút a morális érzékenység világába. Azoknak szól, akik szeretnének etikus életet élni, azonban nehezen igazodnak el a mindennapi élethelyzetek útvesztőiben. A kötetből azonban megtudhatjuk, hogy ez leginkább bizonyos készségek elsajátítása és csiszolása útján érhető el, de arra is figyelmeztet minket, hogy életünk minden egyes szakasza új és új erkölcsi kihívásokat tartogat számunkra, amelyek szükségessé teszik korábbi feltételezéseink újragondolását. Az egyéni életre gyakorolt hatások mellett a szerző azt is bemutatja, miként lehet az etika az emberiség szolgálatára.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.