A Coca-Cola HBC lett Európa legfenntarthatóbb üdítőital-gyártója

A Coca-Cola HBC lett Európa legfenntarthatóbb üdítőital-gyártója

A 2020 Dow Jones Fenntarthatósági Index – a vállalatok fenntarthatósági teljesítményét mérő legfontosabb, globális mutató – alapján ismét a Coca-Cola HBC lett Európa legfenntarthatóbb módon működő üdítőital-gyártója. A vállalat már tizedik éve dobogós a globális és európai üdítőital-gyártók között, az elmúlt nyolc év alatt pedig ez már a hetedik alkalom, amikor első helyen szerepel az európai rangsorban és a legmagasabb pontszámmal második helyezést ér el a világranglistán.

Az elismerést értékelve, Zoran Bogdanovic, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta: „A koronavírus járvány minden eddiginél közelebb hozott bennünket a közösségeinkhez, ezért vagyok különösen büszke arra, hogy idén ismét elismerték munkatársaink és partnereink elkötelezettségét, amellyel pozitív társadalmi és környezeti hatást érünk el. Ez egy olyan vállalás, amely alapja a jövőbeni növekedésünknek és amely soha nem fog változni. Alázatosnak kell maradunk a kihívásokkal szemben és tudatában kell lennünk annak, hogy hosszú út áll még előttünk. Ez lesz a folyamatos sikerünk két kritikus eleme."

Ez az eredmény tovább bővíti a Coca-Cola HBC fenntarthatósági teljesítményének eddigi elismeréseit, mint amilyen az MSCI ESG, a CDP Climate Disclosure, az FTSE Russell ESG és az FTSE4Good Index.  Ehhez az elismeréshez 2019-ben a Coca-Cola HBC magyarországi leányvállalata a legfrissebb Fenntarthatósági Jelentésében olvasható tevékenységekkel járult hozzá, amely itt tekinthető meg.  

A Coca Cola fenntarthatósági küldetése 

Az üdítőital-gyártó 2018 szeptemberében hirdette meg 2025-ös fenntarthatósági céljait, amelyek hat fő területre koncentrálnak: a károsanyag-kibocsátás és a vízfelhasználás csökkentésére, a fenntartható vízgazdálkodásra, a Hulladékmentes Világra, az alapanyagaink fenntartható forrásból való beszerzésére, az egészséges táplálkozásra, valamint munkatársak és közösségek jólétére. Az elmúlt években már sikerült jelentős eredményeket elérniük a fent megnevezett területeken, a célok teljesítése pedig a terveknek megfelelő ütemben halad.

(A főkép forrása: Coca-Cola HBC)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.