Mától kijárási tilalom van Szlovákiában

Mától kijárási tilalom van Szlovákiában

Október 24-étől országos kijárási tilalom lép életbe Szlovákiában. Emellett az alapiskolák felső tagozatától kezdve mindenhol távoktatást rendelt el a kormány.

A szigorításokat Igor Matovič kormányfő jelentette be még csütörtökön - írta az Új Szó. Bár a járványügyi szakemberek az ország teljes lezárását javasolták, a válságstáb végül egy "enyhe lockdown" mellett döntött. Ezen kívül országos, minden állampolgárra kiterjedő tesztelést tartanak majd. A kijárási korlátozás értelmében a Szlovákiában élő vagy tartózkodó polgárok nem hagyhatják el otthonaikat, kivéve: * hajnal egy és reggel öt óra között.  * ha koronavírus-tesztelésre tart. * ha bevásárolni indul a legközelebbi élelmiszerüzletbe, gyógyszertárba, illetve orvosi vizsgálatra tart. * egy közeli hozzátartozóját ápolja, vagy állatokért felel. * állatot sétáltat a lakhelye 100 méteres körzetében. * temetésen vesz részt. * munkába megy, vagy onnan tart haza. * a gyermekét viszi iskolába. * postára, bankba, autószerelő műhelybe, illetve tankolni megy. * a természetben sétál, de csak a saját járásán belül.

Az adventi hétvégéken ismét találkozhatunk a BKV különleges UV nosztalgia villamosával. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen.

Vadonjatúj étlappal, helyi alapanyagokra építő ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők csúcskávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. A tulajdonos testvérpár minden követ megmozgatott, hogy vendégeik a lehető legjobb szájízzel távozzanak.