A PABooks legújabb könyvmegjelenései 11.

A PABooks legújabb könyvmegjelenései 11.

Az elmúlt hetekben Pallas Athéné Könyvkiadó két újabb könyve jelent meg. Az egyik a vezetéstudomány témakörében, a másik pedig az adatok és geopolitika kapcsolatát tárgyalja.

Mandee Rai: Az értékiránytű

Dr. Mandeep Rai a BBC és a Reuters egykori tudósítójaként szinte a világ minden részét bejárta. Világszerte elismert szaktekintélyként most könyvével egy 101 országon ��tívelő érzelmi és intellektuális utazásra hívja az olvasót, amelynek célja, hogy értékiránytűt adjon ahhoz, mit és miként mérlegeljünk életünk nagy döntései előtt. Gyakran feltesszük a kérdést, vajon miként hozhatnánk ki magunkból a lehető legjobbat, és miként élhetnénk a legtartalmasabb életet. A szerző úgy látja, a válasz megtalálásához nélkülözhetetlen értékeink feltérképezése. Az értékek az élettapasztalataink, személyes törekvéseink, családi örökségünk és kulturális beágyazottságunk összességét képviselik. Ezek határozzák meg a pályát, a partnert, az életmódot és a célokat, amelyeket választunk magunknak, sőt a világlátásunkat is. 

Amaël Cattaruzza: A digitális adatok geopolitikája

A szerző a párizsi Sorbonne Egyetem kutatója, aki hiánypótló áttekintést ad a Big Data geopolitikájának hatalmas és szédületes iramban növekvő területéről, amelynek egyaránt vannak politikai, gazdasági, etikai, stratégiai vagy éppen az identitással és az individualitással kapcsolatos vetületei is. Az új sikerkönyvének egyik fő üzenete, hogy ne tekintsük az adatokat semlegesnek és objektívnek: lássuk meg, hogy azok már létrejöttük pillanatában az érintett szereplők stratégiáiba illeszkedő társadalmi termékké váltak. A nemzetközi színtéren pedig a Big Data az államok és a politikai szereplők számára a hatalom és az erődemonstráció eszközei.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.