Negyeddöntőbe jutott a magyar csapat az Online Sakkolimpián

Két forduló alapján döntetlenre végzett Németországgal, majd az armageddonban továbbjutott a magyar válogatott az első Online Sakkolimpián Holnap Oroszország lesz az ellenfél.

Eddigi legnehezebb napján van túl a magyar válogatott. A FIDE által első alkalommal megrendezett Online Sakkolimpián a legjobb nyolc közé jutásért Németország legjobbjaival kellett megmérköznie a mieinknek. Az ellenfélnél asztalhoz ült a világ egyik legjobb női játékosa Elisabeth Paehtz is.

Az első fordulóban az Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Papp Petra, Gara Tícia, Kozák Ádám és Demeter Dorina alkotta magyar csapat 3,5 - 2,5 arányban győzött. A második fordulóban Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Kozák Ádám és Gaál Zsóka összetételben ugyanilyen arányban kikapott, így következhetett az armageddon. Ez egy különleges lebonyolítási forma, egy partin dől el a továbbjutás, ahol világosnak 5, sötétnek 4 perc áll rendelkezésére, döntetlen esetén viszon sötét jut tovább. Sorsolással dől el a résztvevők összetétele, azaz hogy a csapatoknak férfi, női, U20-as férfi vagy U20-as női játékost kell asztalhoz ültetniük. A férfi játékosokra esett a választás, így Bánusz Tamás világossal játszott Dennis Wagner ellen. A végletekig kiélezett partit a magyar versenyző nyerte, akinek már csak 0,3 másodperc állt a virtuális óráján akkor, amikor ellenfelének letelt az ideje. Ennél kisebb különbséggel továbbjutni aligha lehetett volna.

A holnapi napon a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem, Magyarország Oroszországgal mérkőzik meg. Annak a találkozónak a győztese szombaton az Amerikai Egyesült Államok - Ukrajna párharc győztesével játszik majd a döntőbe jutásért.

A magyar válogatott összetétele:
Nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia, Gara Anita
Férfiak: Gledura Benjámin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre
U20-as hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina
U20-as fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás
Szövetségi kapitány: Papp Gábor

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.