Komáromban is megjelentek az elektromos rollerek

Komáromban is megjelentek az elektromos rollerek

Az elmúlt években az elekromos rollerek használata ugrásszerű növeked��snek indult világszerte. Ennek fő indikátora az utcán parkoló, bárki számára könnyen bérelhető eszközök megjelenése

Magyarországon 2019-ben a LIME elektromos rollereinek megjelenésével indult be a piac. Az Európában piacvezetőnek számító cég egyelőre csak Budapesten tette hozzáférhetővé a rollerbérlést, azonban az eszközök használata beindult a fővárosban. Ennek köszönhetően számos közlekedés-szervezési és szabályozási kérdés is előtérbe került, ami korábban fehér foltnak számított nálunk (és európa több országában is).

2020 augusztusától immár Szlovákiában is működik a rollerbérlés. A komáromi székhelyi MINT cég rollerei egyelőre csak Észak-Komáromban illetve Nyitrán érhetőek el, de további városokban is tervezik bevezetni őket.

A kölcsönzéshez mobilapplikáció szükséges, amely MINT néven Android és iOs készülékeken egyaránt elérhető. A kezdő egyenleget minimum 5 euróval fel kell töltenünk. A bérléskor 40 centes indítási díj után percenként 14 centért használhatjuk az eszközt. Egyelőre csak a város belső részéiben használható, és Dél-Komáromba sem lehet átgurulni vele. Remélhetőleg ez a közeljövőben változni fog.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.