Komáromban is megjelentek az elektromos rollerek

Komáromban is megjelentek az elektromos rollerek

Az elmúlt években az elekromos rollerek használata ugrásszerű növekedésnek indult világszerte. Ennek fő indikátora az utcán parkoló, bárki számára könnyen bérelhető eszközök megjelenése

Magyarországon 2019-ben a LIME elektromos rollereinek megjelenésével indult be a piac. Az Európában piacvezetőnek számító cég egyelőre csak Budapesten tette hozzáférhetővé a rollerbérlést, azonban az eszközök használata beindult a fővárosban. Ennek köszönhetően számos közlekedés-szervezési és szabályozási kérdés is előtérbe került, ami korábban fehér foltnak számított nálunk (és európa több országában is).

2020 augusztusától immár Szlovákiában is működik a rollerbérlés. A komáromi székhelyi MINT cég rollerei egyelőre csak Észak-Komáromban illetve Nyitrán érhetőek el, de további városokban is tervezik bevezetni őket.

A kölcsönzéshez mobilapplikáció szükséges, amely MINT néven Android és iOs készülékeken egyaránt elérhető. A kezdő egyenleget minimum 5 euróval fel kell töltenünk. A bérléskor 40 centes indítási díj után percenként 14 centért használhatjuk az eszközt. Egyelőre csak a város belső részéiben használható, és Dél-Komáromba sem lehet átgurulni vele. Remélhetőleg ez a közeljövőben változni fog.

Az Air Transport Awards a évről évre díjazza a légi közlekedési iparág legjobb, legsikeresebb szereplőit. A magyar gyökerekkel rendelkező cég is fontos elismerésben részesült.