Újabb magyar sikerek az Online Sakkolimpián

Eredményes hétv��gét tudhat maga mögött a magyar válogatott az első FIDE Online Sakkolimpián. A csapat remek játékkal továbbjutott a Top Divízió B-csoportjából.

A Divízió 2 E-csoportjának megnyerése után ezúttal már igen komoly ellenfelekkel kellett megmérkőznie válogatottunknak a top Divízió B-csoportjában, ahol 2 vereség és 7 győzelem volt a csapat mérlege, ezzel a győztes Azerbajdzsán mögött a második helyen végzett. (A további sorrend: 3. Ukrajna, 4. Kazahsztán, 5. Spanyolország, 6. Hollandia, 7. Szlovákia, 8. Franciaország, 9. Norvégia, 10. Dél-Afrika).

A csoportok első három helyezettje kvalifikálta magát a rájátszásba. A négy csoportgyőztes (India, Azerbajdzsán, Oroszország, Amerikai Egyesült Államok) egyből a negyeddöntőbe kerül, míg a második és harmadik helyezettek között playoff dönt a nyolc közé kerülésről. Ebben a körben Magyarország Németország ellen játszik majd. A további párosítások: Kína-Ukrajna, Bulgária-Lengyelország, Görögország-Örményország

A németek elleni partikra augusztus 27-én kerül sor. Ezt követően 28-án negyeddöntő, 29-én elődöntő, 30-án pedig a döntő lesz.

A magyar válogatott összetétele:
Nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia, Gara Anita
Férfiak: Gledura Benjámin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre
U20-as hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina
U20-as fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás
Szövetségi kapitány: Papp Gábor