Sikeres magyar szereplés az Online Sakkolimpián

Sikerrel túljutott első erőpróbáján a magyar válogatott az első alkalommal megrendezett FIDA Online Sakkolimpián. A Divízió 2 E-csoportjának megnyerése után a Top Divízióban folytathatja szereplését.

A július 24-én elrajtoló, és augusztus 30-án véget érő FIDE Online Sakkolimpián a magyar csapat kiemelésének köszönhetően a Divízió 2-ben kezdte meg a szereplését (A Bázis Divízió, a Divízió 4 és a Divízió 3 mérkőzései korábban lezajlottak), így augusztus 14 és 16 között kellett először online módon "asztalhoz ülniük" versenyzőinknek.

Az E-csoportban (a másik 4 csoporthoz hasonlóan) 10 nemzeti csapat szerepelt, minden meccsek 6 partit játszottak (2-2 férfi és női, valamint egy-egy U20-as korú férfi és női versenyző játszik csapatonként). A magyarok egyedül Ecuador ellen szenvedtek vereséget, a másik nyolc meccsüket megnyerték, így simán, csoportelsőként jutottak tovább. Csoportunkból Anglia és Argentína jutott még fel a Top Divízióba. (A további sorrend: 4. Kolumbia, 5. Ecuador, 6. Mexikó, 7. Bolívia, 8. Costa Rica, 9. Montenegró, 10. Skócia.)

A négycsoportos Top Divízióban a magyar válogatott augusztus 21 és 23 között B-csoportban fog szerepelni, ellenfelei Azerbajdzsán, Dél-Afrika, Franciaország, Hollandia, Kazahsztán, Norvégia, Spanyolország, Szlovákia és Ukrajna lesznek.

A magyar válogatott összetétele:
Nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia, Gara Anita
Férfiak: Gledura Benjámin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre
U20-as hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina
U20-as fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás
Szövetségi kapitány: Papp Gábor