Hazai Pakkokkal segíti a rászorultakat a #veddahazait mozgalom

Hazai Pakkokkal segíti a rászorultakat a #veddahazait mozgalom

A Magyar Termék Nonprofit Kft. márciusban hirdette meg az azóta mozgalommá szélesedett „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióját, amely a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdését, a munkahelyek megőrzését szolgálja. A kampányhoz eddig több mint nyolcvan gyártó és kereskedőcég csatlakozott. Az elmúlt hetekben a legforgalmasabb fővárosi megállókban maszkkal fedett plakátokon húsz cég buzdította a járókelőket hazai termékek vásárlására.

A kezdeményezés legújabb eleme, hogy a #veddahazait a jótékonyság területére is kiterjesztette mozgalmát! Védjegyhasználóival együttműködve Hazai Pakk néven segélycsomagokat állított össze a nehéz helyzetbe kerülők megsegítésére. Az első 100 darab Hazai Pakkot a Magyar Szervátültetettek Szövetségén (MSZSZ) keresztül juttatja el a rászoruló családokhoz.

Az adomány átadásakor Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető társaság ügyvezetője elmondta, valamennyien átérzik a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerükkel kell átvészelniük a járványt. Tudják, hogy az óvintézkedések betartása a családtagokra is kötelezettséget ró, emiatt sok esetben a hozzátartozók is elveszítették a munkájukat. Bíznak abban, hogy a most elindított kezdeményezésük széles körű összefogásra ad alkalmat.

Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója a segélycsomagok átvételekor arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon több mint 5000 szervátültetett él, számukra a fertőződés a szervkilökődés kockázatát is jelentené. Nagyon örülnek a figyelemnek és a törődésnek, amely a #veddahazait akción keresztül feléjük fordul. Jól jön minden segítség, hiszen a Magyar Szervátültetettek Szövetségének jelenleg az a legfontosabb tennivalója, hogy a nélkülöző transzplantáltaknak anyagi támogatást nyújthasson. Ennek érdekében külön segélyalapot is létrehoztak. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége köszöni a Hazai Pakkot összeállító 26 cég, valamint a Magyar Termék Nonprofit Kft. felajánlását. 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.