A GazMag is csatlakozik Föld Órájához

A GazMag is csatlakozik Föld Órájához

A Föld Órája önkéntes mozgalom 2007-ben indult Ausztráliából. Az évente megtartott akció célja, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira hívja fel a figyelmet, és e káros hatások elkerülése, mérséklése érdekében cselekvésre ösztönözzön.

A Föld Órája lényege, hogy az akció időtartama alatt, azaz 2020. március 28-án 20:30 és 21:30 között csökkentsük a fogyasztásunkat, melynek legegyszerűbb és leggyakoribb eleme, hogy erre az időszakra lekapcsoljuk a világítást. A kezdeményezéshez évről évre Magyarországon is számos város, intézmény, vállalat és magánszemély csatlakozik.

A résztvevők közül nem hiányozhat a GazMag szerkesztősége sem, évek óta mindig csatlakozunk az akcióhoz, és nem lesz ez másként 2020-ban sem. Szerkesztőségi szinten, és a tagjaink nagy része magánemberként is lekapcsolja egy órára a villanyt este fél kilenckor. És ugyanerre buzdítjuk olvasóinkat is.

További információk a Föld Órája magyarországi akciójáról a www.foldnapja.hu oldalon olvashatóak.

Április 20-án és 21-én rendezik meg az idei Telekom Vivicittá kétnapos futófesztivált Budapesten. A 39. kiírás legnépszerűbb távja ezúttal is a félmaraton, de bármelyik korosztály találhat magának kihívást. Az élményhez pedig a mesterséges intelligencia is igyekszik hozzájárulni.

Az új kiadvány részletes, érdekes és ismeretterjesztő formában mutatja be a Magyarországon jelenleg előforduló, természetvédelmi, horgászati vagy gazdasági szempontból jelentős halfajokat.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.