5 milliárd forint értékben bocsát ki kötvényt a Trans-Sped

A Trans-Sped Kft. innovatív iparági tevékenysége során folyamatosan keresi azokat a finanszírozási formákat, amelyek felhasználásával előnyös feltételek mellett biztosíthatja a fenntartható fejlődést és a hosszú távú működést. Logisztikai szolgáltatóként elsőként vett részt az EULER HERMES nemzetközi minősítésben, hogy a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében, 5 milliárd forint értékben kötvényt bocsásson ki.

A kötvénykibocsátás is a Trans-Sped hosszú távú stratégiájának része. A vállalatcsoport idén január 1-jei cégátalakulásával egy időben megduplázta jegyzett tőkéjét, majd nemzetközi környezetben is hitelt érdemlően bizonyította stabil működését, ezzel lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában. A tisztán magyar tulajdonban lévő logisztikai cég sikeresen szerepelt az EULER HERMES független, nemzetközi hitelminősítő által végzett külső átvilágításon. Itt B+ minősítést kapott, tehát igazoltan és nemzetközi környezetben is hitelt érdemlően bizonyította a stabil és transzparens működését. Ezáltal részt vehetett a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában is. "_A cégcsoportunk fejlődése mérföldkőhöz érkezett. Az idén 30 éves Trans-Sped Kft. három fős vállalkozásból ma már csaknem 800 kollégának stabilan munkát adó nagyvállalatként arra az érettségi szintre ért, hogy kötvényt bocsáthasson ki 5 milliárd forint értékben. Ez nem csupán forrásbevonás, hanem egy olyan elköteleződés a részünkről, amellyel hosszú távon vállaljuk a Trans-Sped Kft. transzparens üzleti működését, ezzel a jelenlegi és jövőbeni partnereink számára is bizalmat és átláthatóságot biztosítva_" – nyilatkozta Fülöp Szabolcs, a vállalat ügyvezetője. A Trans-Sped mint komplex logisztikai szolgáltató meghatározó szerepet tölt be a magyar logisztikai piacon. Az egyetlen olyan tisztán magyar magántulajdonú vállalat, amely be tudott kerülni Magyarország 10 legnagyobb logisztikai szolgáltatója közé. Ezzel a lépéssel egy új növekedési pályára kerülhet a cégcsoport. Az ügyvezető kiemelte: a kötvények kibocsátásának egyik fő célja a Trans-Sped jövőbeni beruházásaihoz szükséges források biztosítása, illetve a Trans-Sped tőkestruktúrájának optimalizálása és hosszú távon is fenntartható, biztonságos és diverzifikált finanszírozási struktúra működtetése. Eszerint a vállalatcsoport rövid távú tervei között szerepel a banki hitelállományának csökkentése, amely enyhíti egy esetleges gazdasági sokknak a vállalatra gyakorolt negatív hatásait és a hitelkamatok változásából fakadó kockázatokat. Emellett a logisztikai szolgáltatónak Debrecenben, Körösladányban, Tatabányán és Budapesten is több beruházása van tervezési szakaszban. A vállalatcsoport mára 200.000 m2-es raktárkapacitással gazdálkodik és 250 közúti gépjárművel rendelkezik, a 2019-es várható nettó árbevétele pedig meghaladja a 21,5 milliárd forintot, amely az előző évhez képest 6%-os növekedést jelent. A raktárkapacitás folyamatos bővítése mellett szervezetfejlesztésbe és informatikai beruházásokba is fektet a cég. A saját fejlesztésű szakmai szoftver és az új vállalatirányítási rendszer bevezetése nagyban hozzájárul a működési hatékonyságuk növeléséhez, mely kulcsfontosságú lesz az elkövetkezendő évek sikereihez. 

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.