Könyvbemutató: Vezetési intelligencia - a kiváló vezető 5Q-ja

Könyvbemutató: Vezetési intelligencia - a kiváló vezető 5Q-ja

A könyv bemutatójára 2020. január 29-én Budapesten, a Bölcs Várban került sor. A Pallas Athéné Könyvkiadó rendezvényén Lévay Paula, női karrier coach, a könyv fordítója, Kalamár Beáta, executive coach, felsővezető fejlesztő és Dr. Borbély-Bartis Katalin, jogász, a könyv lektora beszélgettek a műről.

Mi az intelligens vezetés titka és kiből lehet intelligens vezető? A „Vezetési intelligencia - a kiváló vezető 5Q-ja” c. könyv szerzői, Ali Qassim Jawad és Andrew Kakabadse többezer szervezet és vállalat, valamint három kormány átfogó működését vizsgálták meg globális kutatásuk során, melynek eredményképp beazonosították a kiemelkedő vezetők öt legfontosabb készségét. A kiváló vezetői teljesítmény alapját jelentő építőelemek ezek szerint a logikus gondolkodást mérő IQ mellett az érzelmi intelligencia (EQ), a politikai intelligencia (PQ), az ellenállóképesség (RQ) és az erkölcsi szilárdság (MQ). A kötet szerzői igyekeznek rávilágítani az egyes vezetői szinteken kívánatos magatartási formákra, számos gyakorlati példával illusztrálva állításaikat.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.