Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda válogatott

21 év után újra kontinensbajnoki címet szerzett a magyar férfi vízilabda válogatott. Märcz Tamás csapata a Budapesti Európa-bajnokság döntőjében 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel győzte le Spanyolországot.

Az Olimpiára már a fináléba jutással kijutott a csapat. Bár az Európa-bajnokságról csak egy csapat szerezhetett kvótát, mivel a spanyolok már korábban kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra. A döntő tétje így "csak" a kontinens trónjára kerülés volt. Ezt a magyar válogatottnak legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült elérnie, a jelenlegi szövetségi kapitány akkor még játékosként ugrott a medencébe. Az ötméteres-párbajban elért győzelem után ezt szövetségi kapitányként is megtehette, hiszen az ilyenkor szokásos módon a játékosai őt is a vízbe vitték ünnepelni.

Az Európa-bajnok férfi vízilabda válogatott tagjai: Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Zalánki Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.