Levéltári konferencia Komáromban

Szeptember 25-én és 26-án immár kilencedik alkalommal került sor a Colloquia Comaromiensia Historicorum Archivariorumoque konferenciára. Az észak-komáromi Duna Menti Múzeumban megtartott szimpózium témája ezúttal a jogtörténet volt.

A konferencia a hagyományoknak megfelelően kétnyelvű volt, szerdán a szlovák nyelvű, csütörtökön a magyar nyelvű szekcióra került sor. A jogtörténeti témák széles skálájáról többek között büntetőügyekről, igazságszolgáltatásról, betyárokról, prostitúcióról és építési ügyekről is hallhattak előadás az érdeklődők.

A konferencia magyar nyelvű szekciójában a GazMag szerkesztőségéből Tóth Marcell és Pokornyi Gábor is előadást tartott.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.