Kiszivárogtak a Tékasztorik 2. jelenetei

Felföldi József a hamarosan rajtoló romantikus komédiában csillogtatja meg színészi vénáját

  1. februárjában mutatták be a mozikban Bihari Viki blogja és élete által inspirált Tékasztorit, a magyar „Bridget Jones” filmet. A film 2017-ben az év TOP10 legnézettebb hazai produkciói közé került, ami egy igazán bravúros teljesítménynek tekinthető, hiszen a low-budget költségvetésű, jellemzően közösségi finanszírozásból megvalósuló produkciónak olyan nagyágyúkkal kellett versenyeznie a nézők figyelméért, mint a Kincsem, a Pappa Pia, a Brazilok, vagy a Budapest Noir.

Bár a film jó eredményeket hozott, sőt a nézők és a szakma tetszését is elnyerte, mégsem kapott támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól a folytatásra, így maradt a közösségi finanszírozás és a szponzoráció.

Ezen a vonalon csatlakozott Felföldi József debreceni édességgyáros, író és zeneszerző a Tékasztorik 2. megvalósításához.

A Felföldi Édességgyártó Kft. besorakozott a filmet szponzoráló vállalatok mellé, Felföldi József pedig vállalta, hogy egy rövid epizód erejéig csatlakozzon a produkcióhoz.

Bár a Tékasztorik 2. csak néhány hónap múlva rajtol a mozikban, viszont egy, a debreceni üzletember részvételével forgatott jelenet már előzetesen kiszivárgott, így láthatjuk, hogy a film hogyan hozza ismételten a tőle várt fanyar, humoros, „Vikis” stílust.  

„Nagyon szerettem Vikivel és a stábbal dolgozni! Egy igazi lelkes csapat, akik egy célért közösen, sokszor erejükön felül dolgoznak. Ez az igazi szenvedély, ami engem is napról napra hajt az üzleti életben és az alkotómunkámban. Ha hasonló emberekkel találkozhatok, akkor vagyok igazán elememben, ezért is került nagyon közel a szívemhez a Tékasztori csapata!” – mondta Felföldi József, aki még azt is elárulta, hogy ő és a Felföldi Kft. teljes csapata izgatottan várja a film premierjét, melynek tervezett időpontja 2020. február 14.

Felföldi József, a Felföldi Édességgyártó Kft. alapítója és tulajdonosa teljesen véletlenül, már-már sorsszerűen csöppent bele az édességgyártás világába. A vállalkozás indításához szükséges kezdő lendületet egy rézüst adta meg, amelyet egyik elhunyt barátjának családjától vásárolt. A segítő szándék mögött megbúvó jóakarat később visszaszállt, 25 évvel ezelőtt egy igazán innovatív ötlettel robbant be a hazai és nemzetközi édességiparba. A cég első terméke, a Quick Milk Magic Sipper, amely ma is világslágernek számít. Az első sikerterméket számos innováció követte, melynek eredményeként a cég több mint 40 országban van jelen és kimagasló gazdasági eredményeket produkál. 2018-ban a Felföldi Édességipari Kft. közel 13 millió euró nettó árbevételt realizált, debreceni székhelyén több mint 350 munkatársat foglalkoztat, gyáregységeinek területét pedig 12.000 négyzetméter felé emelte.

A Felföldi József által alapított cég Magyarország legnagyobb családi tulajdonú vállalatai között szerepel a Forbes Magazin éves értékelése alapján. 

Felföldi József nem csak az üzleti életben ért el sikereket, sokoldalú személyisége, életigenlő hozzáállása folyamatosan új területek feltérképezésére sarkallja. Mindig is nagy rajongással fordult a művészet felé. Első verses kötetét „Út vagyok mindenfelé” címmel 1985-ben adta ki.

A zenével 15 éves korában került igazán közeli kapcsolatba, és azóta is a legnagyobb szenvedélye. 2013-ban szimfonikus költeménnyel jelentkezett, amelyből CD is készült a Kodály Filharmonikusok közreműködésével. Otthonosan mozog a kései barokk, romantika, a mai pop és a filmzenék világában is.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.