Pécs legnagyobb sporteseményét rendezte a Hauni

Pécs legnagyobb sporteseményét rendezte a Hauni

Több mint 350-en, köztük a világklasszis ultrafutó, Lubics Szilvia futottak Pécsett a Hauni Hungaria 25. születésnapja alkalmából megrendezett 25 km-es futóversenyen.

Nyárias, az ideálisnál kissé melegebb időjárás fogadta a Hauni Hungaria pécsi üzeménél gyülekező futókat vasárnap reggel. Összesen 353 sportoló indult az elmúlt évek legnagyobb pécsi versenyén – főleg Baranyából, de a Dunántúl távolabbi részeiről, a fővárosból, sőt még Ausztriából és Franciaországból is jöttek nevezők. Köztük az ultrafutás világsztárja, Lubics Szilvia, aki meg is nyerte a saját kategóriáját.

A versenytáv kitűzésekor a szervezők célja az volt, hogy a város legszebb részein vezessék keresztül a futókat. Ennek megfelelően a mezőny kétszer is érintette a Széchenyi teret, elhaladt a székesegyház és a pálosok kolostora előtt, valamint a remek panorámát nyújtó tettyei sétányon. Uránvárosban és a budai külvárosban is megtett egy-egy tekintélyes vargabetűt az út, hogy végül Kertváros érintésével a Hauni északi kapuján befutva meglássák a versenyzők a célszalagot.

A 25 km-es királykategóriára 136-an neveztek és közülük 134 futó célba is ért. Közel száz induló volt a kisebb, 5 km-es távon, emellett hetven páros 10+15 km-es váltóban futott.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Hauni Hungaria az ünnepi rendezvénnyel egy különleges élményt kívánt szerezni a sportolóknak. „Pécsett nagyon ritka a városi futóverseny, arra pedig nagyon régen nem volt példa, hogy ekkora távot lehessen az utcákon futni. A város legnagyobb iparvállalatának évfordulója azonban egy olyan vissza nem térő alkalom, amelyet megfelelő módon akartunk megünnepelni” – mondta Varga Zoltán HR vezető.

A sportosság a hétköznapokban sem áll távol a Haunitól. Az egyedi gépgyártás nemzetközi élvonalába tartózó társaság pécsi gyárában működő sportkör 17 szakosztállyal rendelkezik – természetesen köztük van a futás is. A munkatársak ingyen vagy jelképes összegért sportolhatnak ezek keretein belül.

A Hauni25 futóverseny biztonságos lebonyolításában és az autóforgalom irányításában több mint kétszáz rendőr, polgárőr, közterület-felügyelő, önkéntes és diák működött közre. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindannyiuknak a segítségért a városban közlekedőknek pedig a türelmükért.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.